El Ple d’aquest dijous a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ja té nou pressupost. En una sessió extraordinària del Ple celebrada aquesta tarda, els grups han donat llum verda als comptes municipals per al 2022 i han posat fi d’aquesta manera a un periple de tres anys amb un pressupost prorrogat. La proposta del govern local ha tirat endavant finalment gràcies als vots a favor de dos dels regidors de Guanyem i amb l’abstenció del PP i dels altres dos representants dels anticapitalistes.

La sessió aparentment tranquil·la que augurava l’acord ja anunciat entre el PSC i Guanyem s’ha truncat amb la primera intervenció dels anticapitalistes, que de la mà de la regidora Carme Martínez han reclamat a l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro una rectificació sobre els pronunciaments de dos membres de l’equip de govern pel que fa al pla d’equipaments i les escoles bressol el municipi. En concret, la formació ha supeditat el seu fot favorable als comptes municipals al compromís del govern local d’impulsar durant aquest mandat la regulació de les instal·lacions públiques i de no limitar al 70% les places de menjador per als infants.

La petició dels anticapitalistes ha agafat per sorpresa al plenari i ha deixat a l’aire durant uns instants la llargament esperada aprovació d’un nou pressupost. Finalment, però, Guijarro ha pres la paraula per apaivagar els ànims i s’ha compromès a treballar per poder complir amb les dues demandes, arreplegant d’aquesta manera el vot favorable de dos dels regidors de Guanyem.