Un dels murals resultants de la primera edició del festival TIANART. Foto: Aj. de Tiana

Els ajuntaments de Montgat i Tiana han impulsat dues iniciatives per donar vida als murs dels municipis a través de l’art urbà reivindicatiu. Per una banda, l’executiu encapçalat per Andreu Absil ha apostat per la creació d’un mural participatiu contra la violència masclista davant la plaça de la Vila en col·laboració amb l’artista basca Irantzu Iralekue. El govern liderat per Marta Martorell, però, ha volgut anar més enllà i ha organitzat la primera edició del TIANART, un festival de murals que busca sensibilitzar la ciutadania sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i comptarà amb la participació de sis entitats.

En el cas de Montgat, l’actuació artística ha comptat amb la participació d’alguns veïns i veïnes, que van acostar-se al mur ubicat al camí Ral per contribuir en la finalització de l’obra, que ha de servir per commemorar el pròxim 25 de novembre el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra les Dones.

Pel que fa a Tiana, els organitzadors del festival ja han escollit les sis entitats que participaran en aquesta primera edició que ja tenen assignats un dels dissets ODS i un mur concret en un dels espais públics cedits pel consistori per a l’ocasió.

POLÈMICA
En aquest certamen, però, no hi participarà finalment el col·lectiu d’art CATERVA. Aquesta associació multidisciplinària d’artistes locals ha decidit desvincular-se d’un TIANART que qualifiquen de “despropòsit” per la “incoherència de les bases” de la iniciativa, per la manca de participació d’artistes i entitats locals i l’excés d’intervencionisme i falta de transparència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram