El president de l’ACB i l’alcalde Guijarro durant la presentació. Foto: LíniaNord

La sala Pont del Petroli de l’Hotel Marina Port de Badalona ha acollit aquest matí la presentació de la Copa del Rei de Bàsquet. L’esdeveniment se celebrarà a Badalona del 16 al 19 de febrer. Més de mig any abans, l’alcalde Rubén Guijarro i el president de l’ACB, Antonio Martín, han escenificat l’acord que porta la Copa a la ciutat, 38 anys després.

L’acte ha començat amb un diàleg a quatre entre la periodista de Llefià, Sara Muñoz; l’entrenador del Baxi Manresa, Pedro Martínez; la jugadora Anna Cruz; i el jugador del Joventut, Joel Parra: “Quan vaig saber que Badalona acolliria la Copa me’n vaig alegrar molt perquè aquí el bàsquet és especial”, ha declarat el jugador de la Penya.

Un cop acabada la xerrada, han comparegut el president de l’ACB i l’alcalde Guijarro: “La Copa del Rei és com unes miniolimpíades per a Badalona”, ha dit Guijarro. Les inversions seran substancioses. Primer, s’ha de pagar el cànon d’1,7 milions d’euros a l’ACB per organitzar l’esdeveniment. En segon lloc, la subvenció d’1,5 milions d’euros de la Diputació que servirà per millorar les instal·lacions esportives de la ciutat: “A banda, es demanaran fons europeus per millorar el Pavelló Olímpic”, ha dit l’alcalde, sense precisar la quantia.

La Minicopa, a Llefià

Minuts abans, i en un clima distès, l’alcalde Guijarro ha recordat que en el passat havia estat “campió d’Espanya de cadets amb el Bàsquet Llefià”. Precisament aquest barri ha estat el protagonista del matí, ja que poc després l’alcalde anunciava que la Minicopa, el torneig de categoria infantil que es disputa coincidint amb la Copa del Rei, se celebraria al Poliesportiu de Llefià. S’haurà de fer una adequació completa dels vestidors, la pista i les graderies del poliesportiu, que hauran d’acollir a més de 1.000 espectadors.