Els veïns del barri de Nova Lloreda creuen que la supressió del servei d’urgències provocarà el col·lapse als hospitals de la ciutat

L’ambulatori de Nova Lloreda tancarà el servei d’urgències l’1 de setembre

Fins ara els usuaris de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Nova Lloreda, gestionada per Badalona Serveis Assistencials (BSA), disposaven d’un servei que els atenia en cas d’urgència de 8 del vespre a 10 de la nit. A partir de l’1 de setembre aquestes urgències desapareixeran. L’Associació de Veïns de Nova Lloreda Nord va rebre el mes passat un correu electrònic on s’informava d’aquest fet. Els veïns es mostren en contra d’aquesta mesura ja que, a partir d’ara, hauran d’acostar-se als hospitals davant de qualsevol urgència mèdica.

UN SERVEI RECLAMAT
L’ABS de Nova Lloreda dóna servei a més de 30.000 ciutadans dels barris de Lloreda, Nova Lloreda, Sant Crist i Sistrells, que ara es veuran afectats per aquesta retallada. El president de l’Associació de Veïns de Nova Lloreda Nord, Josep López,  ha explicat que “aquest servei es va aconseguir gràcies a les reivindicacions dels usuaris”. López ha explicat que fins ara els professionals els deien que s’acostessin a l’ambulatori “abans d’anar d’urgències als hospitals, per evitar col·lapses”.

NOVA CAMPANYA
D’INFORMACIÓ AL BARRI

Des de l’Associació de Veïns han decidit penjar cartells a la façana del centre mèdic perquè tothom se n’assabenti de la situació. Al mes de setembre l’entitat
veïnal i la Federació d’Associa-cions de Veïns de Badalona iniciaran una campanya per      informar els veïns i demanar a les administracions que aquest servei es mantingui.

CANVIS EN L’ATENCIÓ PRIMÀRIA
La supressió de les urgències a l’ambulatori de Nova Lloreda forma part de l’ordenació de l’atenció primària i urgent que s’està fent al Barcelonès Nord per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Segons fonts d’aquest organisme aquesta actuació és una reducció de l’horari del punt d’atenció continuada, de les 10 de la nit a les 8 del vespre, i no l’eliminació de les urgències. El fet és que, a partir del mes vinent, els usuaris de l’ambulatori no podran ser atesos d’urgència durant l’horari de visites programades.