Reunió de l’alcalde Albiol amb representants de la FAVB. Foto: Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va anunciar aquest dilluns l’inici d’un pla de xoc per desmantellar les plantacions il·legals de marihuana que estarien provocant els talls de llum al barri de Sant Roc. El popular considera que els problemes de subministrament en aquesta zona no estan causats per l’estat obsolet de la xarxa elèctrica -com sí que passa als barris de la Pau o el Centre- sinó que tindrien el seu origen en una sobrecàrrega del sistema per l’elevat consum d’aquesta activitat il·lícita.

“Podem afirmar que els talls diaris d’electricitat que es produeixen en un carrer del barri de Sant Roc des de fa anys estan provocats al 100% per pisos ocupats que s’utilitzen per a plantacions de marihuana. Que els traficants ho tinguin clar: anem darrere d’ells”, assenyalava contundent Albiol a través de les xarxes socials. La rèplica de l’oposició no es va fer esperar i diversos representants dels diferents grups municipals van acusar el batlle de “criminalitzar” i estigmatitzar els veïns d’aquesta zona.

“Declaracions impròpies del que s’espera d’un alcalde que ha de vetllar pels seus ciutadans. Sant Roc el que necessita són inversions en polítiques socials i menys estigmatització”, apuntava al respecte la presidenta del grup d’ERC, Anna Maria Lara. En la mateixa línia, el regidor de JxCat, David Torrents, es preguntava si es pot “afirmar al 100%” una situació així i si realment hi ha una investigació oberta sobre aquestes plantacions al barri.

ALTERNATIVA SOCIAL
Albiol es va reunir aquest dilluns amb la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) i els presidents de les associacions veïnals dels barris afectats per coordinar les reclamacions contra la companyia Endesa, a qui va assegurar que exigirà que “canviï, actualitzi i faci les inversions corresponents en bona part de la xarxa de subministrament per tal que es pugui prestar un servei correcte i conforme a les necessitats actuals”. L’alcalde també va confirmar que llogaters i propietaris que no puguin fer front als rebuts de la llum tindran a la seva disposició una alternativa social per a poder accedir al subministrament elèctric.