Albiol Badalonisme

Albiol, a la plaça de la Vila amb el cartell dels vots obtinguts. Foto: Albert Segura /ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que les polítiques que planteja Vox, “més enllà de la part de sentir-se espanyol”, no li agraden ni el fan sentir “còmode” i que espera que el PP no hi hagi de pactar després del 23-J. “Espero que el PP obtingui una majoria suficient perquè no em ve de gust governar amb Vox”, ha insistit en una entrevista al Cafè d’idees de La 2.

Tot i no voler valorar els pactes assolits entre PP i Vox arreu de l’Estat, Albiol ha dit sentir-se més proper a la posició de María Guardiola a Extremadura que als acords assolits a València o Castella i Lleó. El batlle de Badalona ha negat que Alberto Núñez Feijóo hagi donat instruccions per formar governs amb Vox a nivell estatal i ha posat com a exemple el què ha passat a Extremadura on Guardiola “no ha cedit a les pressions de Vox” i, finalment, la presidència del Parlament serà pel PSOE.

Tot i reconèixer que parlar de violència intrafamiliar “no li agrada” perquè la violència de gènere és una realitat a la nostra societat, Albiol ha negat que una qüestió de “terminologia” afecti els ciutadans de València o Castella i Lleó perquè el que importa són les polítiques que es faran. “Ens hem de fixar en les polítiques, tot i que no m’agrada la terminologia, i estic convençut que no es marginarà ni les dones ni el col·lectiu LGTBI”, ha afegit.

Albiol, que ha insistit en diverses ocasions que no comparteix les idees de Vox, ha recordat que està en mans dels espanyols que el PP pugui governar en solitari després del 23-J. Aquí, ha dit confiar que tots els votants que volen un canvi apostin de manera majoritària pel PP perquè, amb 155 o 160 diputats, el partit d’ultradreta no seria necessari per formar govern.

Collboni, “el mal menor” a Barcelona

Sobre el suport del PP a Jaume Collboni per fer-lo alcalde de Barcelona, Albiol ha destacat que, tot i que ell sempre ha defensat que s’ha de respectar la llista més votada, en aquest cas donar l’alcaldia de la capital catalana al PSC “era el mal menor” davant la possibilitat que quedés en mans de l’independentisme. Aquí, ha recordat com a ell el van fer fora de l’alcaldia de Badalona sent de llarg el candidat més votat i ha defensat la mesura presa: “Defensem que es respecti la llista més votada, però fer el primo no”, ha reblat.

Malgrat reconèixer que “no fa pinta que es respecti”, Albiol ha recordat que el pacte entr