La piscina municipal Mireia Belmonte obrirà al setembre. Foto: Ajuntament

El govern de Xavier García Albiol ha decidit recuperar el projecte de construcció d’una nova piscina olímpica a Badalona. Aquesta iniciativa -que ja va provar d’impulsar durant el darrer mandat del popular a l’Ajuntament entre 2011 i 2015- torna a posar-se sobre la taula per donar resposta als “problemes endèmics” que té la piscina municipal Mireia Belmonte i que no permetran que l’equipament obri abans del mes de setembre, quan hauran acabat les obres de reparació.

“Es tracta d’un projecte que no es pot recuperar en el curt termini perquè en el context actual d’emergència social la nostra prioritat és treballar per la reconstrucció econòmica i social de la ciutat”, matisava el primer tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones i responsable de l’àrea d’Esports, Juan Fernández. Malgrat no tractar-se d’una iniciativa prioritària, el regidor es mostrava convençut de la necessitat de començar a treballar “paral·lelament” en projectes de ciutat que dotin Badalona dels “equipaments que necessita, permetin cobrir les necessitats en l’àmbit esportiu de la ciutadania i alhora evitar el malbaratament constant de recursos per reparar instal·lacions a base de pedaços”.

Des del PSC consideren que sí que cal una inversió per “posar al dia” els diversos equipaments esportius de la ciutat, però assenyalen que “no és el moment” de recuperar un projecte d’aquestes dimensions. En la mateixa línia, Guanyem veu en la iniciativa una altra “obra faraònica de propaganda” i insta Albiol a treballar per millorar les instal·lacions actuals.