L’exalcalde Xavier García Albiol intenta convèncer l’ocupant perquè desallotgi el pis. Foto: Twitter (@Albiol_XG)

El passat divendres 17 de juny al vespre, l’exalcalde Xavier García Albiol es va traslladar al barri de Puigfred-Montigalà amb l’objectiu d’aturar l’ocupació d’un pis. Els fets van començar unes hores abans. Una primera persona va entrar a la planta baixa d’un habitatge buit al carrer d’Otger i s’hi va estar cinc hores. Un company seu va intentar també entrar, però la gran quantitat de veïns que hi havia a la zona li ho va impedir. És aleshores quan l’exalcalde Albiol es dirigeix al pis en qüestió i enregistra la seva mediació entre els ocupants i els veïns.

El resultat és un videoresum dels fets d’una durada de dos minuts, enregistrat i muntat per l’equip de Xavier Garcia Albiol. Amb una música èpica de fons, es pot veure com l’exalcalde pica la porta del pis ocupat amb la mà oberta i com parlamenta amb els ocupants: “Ja t’ho dic jo que tu dorms al carrer avui”, és l’advertència que Albiol li etzibà a la persona que volia entrar al pis, i que no ho va poder fer gràcies a la pressió veïnal i del mateix Albiol, que li va assegurar que l’única manera d’entrar al pis seria “per sobre de mi”. L’exalcalde avisa, més tard, un dels ocupants: “Jo us dic que sortiu ja, que els veïns estan molt calents”.

La situació es va desencallar amb l’anunci als veïns de la marxa dels ocupants per part d’un pletòric Albiol. El vídeo mostra com l’exalcalde felicita els veïns per haver impedit l’ocupació. La música èpica dels moments en què Albiol amenaça les persones ocupants esdevé música alegre i animada amb la resolució del problema. El públic esbronca els ocupants a la seva sortida i l’enregistrament finalitza amb el cotxe de l’exalcalde perdent-se entre els aplaudiments de la gent. L’endemà, Xavier García Albiol publicava el vídeo al seu compte de Twitter assegurant estar “molt satisfet”.