L’alcalde Xavier García Albiol atén els mitjans davant la nau cremada del Gorg en una imatge d’arxiu. Foto: Mar Martí / ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha demanat ajuda a la Generalitat de Catalunya per poder solucionar la situació de precarietat de la nau ocupada al carrer del Progrés, on el passat 3 de gener es va produir un petit incendi d’origen elèctric. En una carta dirigida al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, el popular sol·licita que s’estableixi un pla d’actuació conjunt que permeti abordar la problemàtica i evitar que es produeixi una altra tragèdia com la de la nau del Gorg.

Des del consistori asseguren que no tenen competències per abordar el problema més enllà de les actuacions d’emergència puntuals i insisteixen que la situació comporta un alt risc per a la seguretat de la seixantena de persones que ocupen la nau i dels veïns de l’entorn de l’edifici ocupat. “La situació de la nau pot acabar per provocant una tragèdia similar a la viscuda el dia 9 de desembre si no es prenen mesures al més aviat possible”, assegura Albiol, que emplaça el govern català a coordinar a les diferents administracions i departaments que tenen responsabilitats concretes per donar una solució satisfactòria a les persones afectades.

Segons confirma l’Ajuntament, l’incendi del passat 3 de gener a la nau del carrer del Progrés es va produir a causa de la “manipulació de les línies elèctriques per part dels seus ocupants”. Recordem que el foc ja s’havia extingit abans de l’arribada dels efectius dels Bombers de la Generalitat i que no hi va haver ferits.