reunió seguretat

Imatge de la reunió de la Junta Local de Seguretat. Foto: Twitter: (@CaneteFilo)

Els darrers dies a Sant Adrià han estat marcats pels moviments del consistori pel que fa a la seguretat.

Per començar, el passat divendres 30 de setembre, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i l’alcaldessa Cañete es reunien amb les policies locals d’ambdues ciutats per tractar la coordinació en temes de seguretat en les zones limítrofes.

L’escenificació de l’entesa va arribar minuts després, quan els dos batlles es van desplaçar al carrer de Guifré per explicar que han evitat l’obertura d’un centre de menors estrangers no tutelats. A banda, aquell mateix dia 30 se sabia que el presumpte autor de l’assassinat al barri de la Mina s’havia entregat a la policia.

Dies més tard, aquest dilluns, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat. Hi van assistir tots els cossos de seguretat desplegats a la ciutat, el Subdelegat del govern, Carlos Prieto, i el conseller d’interior, Joan Ignasi Elena.

L’alcaldessa va destacar que la coordinació entre els diferents cossos és fonamental per garantir la seguretat de la ciutat: “Volem que la ciutadania tingui la percepció d’una policia propera i efectiva”. El conseller Elena va explicar que els darrers dos anys s’han destinat 22 nous agents de Mossos d’Esquadra a la Unitat de Seguretat Ciutadana: “El reforç en agents ha permès reduir un 13% els delictes al municipi respecte a l’estiu del 2019”. Per acabar, l’endemà, dia 4, un altre operatiu conjunt amb Mossos i les policies dels dos municipis desarticulava l’anomenat ‘mercat de la misèria’, ubicat sota l’autopista c-31.