La zona del passeig marítim de Montgat esfondrada. Foto: Aj.

Les obres per reparar les zones malmeses del passeig marítim de Montgat ja han començat. L’Ajuntament ha aconseguit finalment arribar a un acord amb Adif, de manera que la companyia ferroviària serà l’encarregada d’assumir l’actuació per arranjar l’esfondrament de part de l’estructura que va causar el pas d’un temporal.

La previsió és que els treballs per arranjar l’esvoranc causat per l’aigua puguin finalitzar durant aquest mes de febrer, de manera que la zona del passeig marítim afectada -que es troba a l’altura de l’estació de Montgat Nord, al límit del municipi amb el Masnou- podrà reobrir al públic després de prop de tres mesos tancada per motius de seguretat. Recordem que el consistori aixecava a veu la setmana passada per reclamar a la Direcció General de Costes una “solució urgent” per reparar les zones greument malmeses del passeig montgatí.

Segons informa el govern local en un comunicat, l’alcalde Andreu Absil està mantenint diverses reunions amb el Ministeri per a la Transició Ecològica del govern espanyol i amb Adif perquè a més de la solució d’urgència per protegir l’estació també es pugui accelerar el projecte que ha de consolidar l’estabilitat del litoral del municipi. Aquest projecte preveu la construcció d’una escullera i pretén frenar la degradació del front litoral, que durant el 2020 s’ha vist afectat pel temporal Glòria i per diverses llevantades que han provocat importants desperfectes i han agreujat l’estat de regressió de les platges.