Debat ACN Badalona

Els socis fan autocrítica i admeten la paràlisi del consistori en la cita marcada per l’absència del candidat del PP. Foto: Jordi Borràs / ACN

Els candidats a l’alcaldia de Badalona que configuren el govern municipal es conjuren per reeditar el pacte que va permetre treure l’alcaldia a Xavier Garcia Albiol l’any 2021. Els alcaldables de PSC, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts han mostrat sintonia en el debat que ha organitzat l’ACN en motiu del 28M, marcat per l’absència del candidat del PP, i on l’actual alcalde, Rubén Guijarro (PSC), i el candidat d’ERC, Àlex Montornès, han marcat perfil per liderar el futur govern.

Tots els candidats han fet autocrítica i han lamentat la paràlisi administrativa del consistori, amb el compromís de revertir la situació. La proposta més coincident passa per ampliar les places de caps d’àrea i descentralitzar les oficines d’atenció ciutadana.

Investir Guijarro

Els actuals socis de govern han mostrat, des de la diferència ideològica que els caracteritza, una bona entesa per reeditar el pacte que va permetre sotmetre Xavier Garcia Albiol a una moció de censura i investir Rubén Guijarro alcalde de la ciutat. L’actual batlle s’ha definit com l’únic capaç de disputar-li l’alcaldia a Albiol: “Soc humilment l’única persona capaç d’aconseguir els suports suficients per ser alcalde la ciutat, i és una gran responsabilitat que vull exercir”, ha dit.

En aquest sentit ha destacat la bona entesa entre els 12 regidors que han configurat l’executiu local, una relació que també ha destacat el candidat de Junts, David Torrents, que ha assegurat sentir-se orgullós d’haver format part de l’executiu. “El candidat del PSC és el que té més possibilitats de continuar perquè és qui s’ho ha ‘currat’ més”, ha assenyalat, tot i retreure-li que en certes ocasions “no ha liderat suficient” per posar ordre al govern.