Albiol, amb la vara d’alcalde. Foto: Línia Nord

Xavier García Albiol ha estat investit alcalde aquest migdia a l’Ajuntament de Badalona amb els vots dels 18 regidors que va aconseguir el Partit Popular en les eleccions del 28M. Albiol ha arribat a l’Ajuntament entre els aplaudiments d’un centenar de persones que li han volgut donar suport, en el que sens dubte és una jornada històrica per al PP de Badalona.El popular ha començat la seva intervenció agraint als veïns de Badalona que han seguit “aquest moment històric” i recordant-se de la seva família i dels seus companys de candidatura, als quals ha reconegut la seva feina per tornar un altre cop a l’alcaldia. Albiol ha expressat “l’immens honor” que significa per ell tornar a ser alcalde de Badalona.

Assumeix el repte, ha dit, amb “satisfacció, però amb molta consciència de la gran responsabilitat que significa”. El ja alcalde de Badalona ha transmès el seu “compromís de lleialtat i honestedat” amb tots els veïns. A més, ha deixat clar que els seus esforços estaran centrats en la ciutat. “Els hi puc garantir que Badalona és la meva única motivació, la meva única il·lusió, Badalona m’il·lusiona… I per a mi, ser alcalde perquè guanyes les eleccions és el major dels honors que pot tenir un veí de Badalona”, ha explicat.

Durant el seu discurs, el popular també ha recordat la contundència amb la qual els veïns de Badalona “han expressat el seu desig de passar pàgina” a les urnes. Tot i això, Albiol no ha volgut fer sang. “Podríem estar molta estona parlant del que ha passat fins ara, tothom ho sap, per això, avui jo no ho faré”, ha expressat.

Albiol també ha assegurat que una de les principals prioritats pel seu mandat és “buscar consensos amb la resta de partits” sense descartar ningú. “Podeu tenir la total garantia que estaré a l’alçada”, ha confirmat. Tot i que també ha dit que el rumb del seu govern el comunicarà en els pròxims dies, ha reiterat que la seguretat i la ocupació il·legal centraran bona part de la seva atenció. També ha parlat d’un pla de xoc per revertir la situació de la neteja, el mal estat dels carrers i millorar les instal·lacions esportives.

Crits contra Sabater i Guijarro en les intervencions

Entre crits de “fora, fora”, que s’escoltaven al Saló de Plens des de la plaça de la Vila, Sabater ha assegurat que serà “una regidora vigilant per denunciar la corruptela” que hi pugui haver. Ha afegit que l’entristeix tornar a ser regidora en les condicions que ho fa i ha alertat del “perill que suposa posar el poder en el partit més corrupte de l’Estat”. “Estarem molt alerta per evitar que es trepitgin drets”, ha conclòs.

Aïda Llauradó, d’En Comú Podem, ha assegurat que lluitaran per “aconseguir el millor per a la ciutat i la gent”. “Sempre defensem el nostre programa governi qui governi”, ha expressat.

Per part d’ERC, Alex Montornès ha lamentat la manca d’acord de les esquerres en els moments crítics, cosa que seogns el seu parer “ha fet que la població de Badalona digui prou”. S’ha dirigit també a Albiol i ha assegurat que la ciutat “ha parlat i ho ha fet de manera contundent”.  Per últim, li ha recordat al ja alcalde que “un poder comporta una gran responsabilitat” i que ha de “complir les seves promeses”, al seu parer, “basades en un badalonisme màgic”.

L’excalde Guijarro ha donat l’enhorabona a Albiol per la proclamació i pels grans resultats obtinguts en les eleccions municipals. La intervenció de Guijarro, tal com ja va comunicar recentment, ha estat de comiat. “Segurament serà la darrera vegada que prendré paraula en aquest ple”. Tot i això, ha dit que la seva militància i el compromís amb la ciutat no acabarà.

“Ser alcalde ha estat l’honor més gran que tindre mai. He donat el millor que podia amb encerts i errades”, ha afirmat Guijarro. Mirant endarrere, ha expressat que canviaria algunes coses, però no s’empenedeix d’haver liderat l’equip de govern que fins ara havia tingut la ciutat. Finalment, ha allargat la mà a Albiol per col·laborar en el que faci falta a la ciutat i l’ha instat a “cuidar la majoria absoluta” pel bé de la ciutat.