L’alcaldessa Marta Martorell en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament de Tiana

Els grups de Junts per Tiana i el PSC han arribat finalment a un acord per presentar una moció de censura contra l’alcaldessa d’ERC Marta Martorell. Després d’un estira-i-arronsa que s’ha allargat gairebé cinc mesos, les dues formacions han ratificat aquesta setmana el pacte que permetrà fer fora Martorell de l’alcaldia de Tiana i demà al matí registraran la moció al consistori. En els darrers mesos, la batllessa republicana havia vist com tant JxCat com els socialistes abandonaven l’executiu, deixant un govern en minoria que només havia aconseguit mantenir el suport de l’exregidora conservadora Marta Guàrdia, actualment no adscrita.

Amb aquest acord, el líder de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, es convertirà en el nou alcalde del municipi com a cap de llista de la formació més votada a les darreres eleccions municipals. La previsió és que el Ple on es materialitzarà aquesta moció de censura i s’investirà Salvatierra com a batlle tingui lloc el pròxim 13 d’abril.

Segons apunta Junts per Tiana en un comunicat, aquest pacte no només permetrà establir un nou govern municipal sinó que també recull una desena d’objectius “urgents” que han de garantir la “governabilitat” del municipi fins al maig de 2023. Entre aquests compromisos consensuats destaquen l’aprovació del pressupost per al 2022, la construcció d’un Centre Atenció Primària (CAP), el reforç de la Policia Local o la millora dels equipaments culturals.