La jornada de neteja a l’abocador va culminar amb la recollida de més d’una tona de residus. Foto: Ajuntament de Tiana

La jornada de neteja a l’abocador il·legal situat a la zona de les Costes va culminar amb la recollida de més d’una tona de residus. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Tiana va celebrar-se dissabte en aquests terrenys situats a mig camí entre els municipis de Tiana, Badalona i Montgat i va comptar amb la col·laboració del consistori badaloní i de Montgat Net, l’entitat que fa prop d’un any que denuncia l’acumulació de brossa sense control a l’espai.

Aquesta recollida solidària -emmarcada en la campanya europea de conscienciació ambiental Let’s Clean Europe- té lloc després que el passat 28 d’abril s’anunciés l’acord entre els ajuntaments dels tres municipis implicats per prendre que evitin nous vessaments de deixalles, com el reforç de la limitació d’accés a la zona o la introducció d’alguna mena de sistema que permeti identificar els infractors. En aquest sentit, cal recordar que el terreny és una propietat privada situada al terme municipal de Tiana, però que només té entrada per a vehicles des de Montgat i Badalona.

Segons dades facilitades pel consistori tianenc, una quarantena de persones van participar dissabte en la recollida, on es va retirar més de mitja tona de deixalles de rebuig, gairebé 200 quilograms de fusta i diversos electrodomèstics com una nevera.

La trajectòria d’aquest abocador il·legal es remunta al 2017, quan l’Ajuntament de Tiana va obrir un expedient després de detectar un primer abocament de brossa, i ha anat empitjorant amb el pas dels anys, tal com han anat denunciant els voluntaris de l’entitat Montgat Net, que valoren molt positivament que les administracions hagin decidit finalment unir forces per acabar amb l’acumulació de residus als terrenys.