El Pàrquing, al carrer Batllòria, té 508 places. Montse López

El conflicte que enfronta els usuaris del Pàrquing Batllòria i l’empresa concessionària sembla que comença a veure llum al final del camí. Fa gairebé tres anys que l’Ajuntament va intercedir en el conflicte arran de les irregularitats que semblava que cometia el representant de l’empresa concessionària, Juan Ignacio López Tavazzani. Des d’aleshores, se li han obert més de 150 expedients sancionadors. I és que, segons han explicat fonts municipals a Línia Badalona, des d’un inici es venien places als usuaris quan encara no estava acabada l’obra amb la finalitat de finançar-la. A més, després reclamava un preu superior que el que s’havia establert al plec de condicions. Per totes aquestes irregularitats i per no cobrir les despeses de manteniment de les 205 places que li corresponen, López Tavazzani compta ja amb un deute que s’apropa als 700.000 euros.

Tot el conflicte s’inicia l’any 2000 quan s’atorga la concessió per 50 anys a l’empresa amb el nom Pàrquing Batllòria 123. No va ser, però, fins el 2008 quan l’Ajuntament va començar a intervenir-hi. La concessió de domini públic ha quedat intervinguda per l’Ajuntament amb l’objectiu de posar en regla totes les places d’aparcament. I és que ara s’encarregarà de remesurar les places i expedir nous títols administratius. La intenció és anar regulant la situació.

NO HO VEUEN CLAR

La Comunitat d’Usuaris del Pàrquing Batllòria no acaben de refiar-se després de patir tant de temps les irregularitats de l’empresa concessionària. Tot i que veuen que la situació ha millorat des que l’Ajuntament hi intervé, continuen reclamant que la concessió i la gestió de l’aparcament la tingui l’empresa municipal Engestur.

Segons els usuaris, López Tavazzani s’ha venut les seves places a l’empresa del seu fill per deslliurar-se de les responsabilitats legals.