Avió volant

Buscar vols barats no és senzill si no et saps els trucs. Foto: Pexels

Qui no gaudeix de marxar uns dies de casa, de canviar la rutina per l’aventura de conèixer un indret nou, de descansar en un ambient completament diferent del de cada dia i gaudir de l’estiu en algun paradís a la platja, a la muntanya o en carrers i racons totalment desconeguts? Viatjar és objectiu de molts quan s’apropa l’estiu, però la butxaca no sempre acompanya. Si encara no tens plans ni has pogut programar la teva escapada d’estiu amb antelació, cosa que millora sense dubte el pressupost, però no vols renunciar a unes vacances en condicions, llegeix els trucs que t’expliquem a continuació per trobar els vols més barats i els petits sacrificis que pots fer per aconseguir un preu millor.

Trucs infal·libles

Buscar vols pot semblar quelcom senzill, però si el que es vol són preus ajustats, tenint en compte que en temporada alta sempre costarà més, es poden seguir una sèrie de trucs que ajudaran a millorar el pressupost.

  1. Si et disposes a buscar els teus vols, assegura’t que és un bon dia i una bona hora per fer-ho. Has de saber que la majoria de bones ofertes de vols surten els dilluns i, si no tenen èxit, les aerolínies encara els rebaixen més. El cap de setmana, per tant, és el pitjor moment per buscar-los, segons el Wall Street Journal. Centra’t en els dilluns i dimarts per trobar els teus vols ideals. Pel que fa a l’hora, tal com apunta l’estudi del mateix mitjà, la millor és al voltant de les 15.00 hores.
  2. Abans de començar la cerca, esborra les cookies del teu ordinador. Si no ho fas, s’hauran gravat els vols que has buscat i cada vegada t’apareixeran més plens i més cars perquè entris en pànic i el compris a qualsevol preu per no perdre l’oportunitat.
  3. Primer, busca en pàgines web de comparadors de vols. Aquests són els que no pots passar per alt: Skyscanner, Kayak, eDreams, Rumbo, Lastminute, google Flights, Gotogate, Momondo, Vuelos Baratos i Liligo.
  4. Un cop hagis fet una bona cerca pels anteriors webs i hagis trobat els vols més barats per al teu viatge, fes una comprovació. Si has escollit l’opció conjunta de vol d’anar i tornada, prova ara de fer la cerca per separat. Podries endur-te una sorpresa.
  5. I per últim, un cop detectada l’opció més barata per al teu viatge al cercador, ves al web de l’aerolínia en qüestió i busca els mateixos vols, a veure si el preu millora i encara pots aconseguir una altra rebaixa (els comparadors solen cobrar uns costos de gestió que no et cobrarà l’aerolínia si hi compres el vol directament). Fes el mateix que amb el comparador: busca el preu conjunt d’anada i tornada i després fes la prova buscant l’anada i la tornada per separat.

Petits sacrificis

Si a més de fer una bona cerca de vols seguint els consells anteriors, estàs disposat a fer els següents petits sacrificis per aconseguir rebaixar el preu del viatge, segurament encara reduiràs més el pressupost.

  1. Sigues flexible en dates, horaris i destí. A vegades, perdre un dia o llevar-se molt d’hora per agafar un vol pot ser la clau d’un bon preu. Hi ha comparadors, com Skyscanner, que et permeten veure preus d’un mes sencer per comparar preus segons dates. El mateix web et permet, a més, buscar vols barats segons destins, si no tens encara preferit.
  2. Fes escala en vols llargs. Si el teu és un vol de curta durada no et valdrà la pena agafar un vol amb escala que et faci perdre temps de les teves vacances, però si el que busques és un vol llarg, sacrifica la comoditat d’un vol directe i fes alguna escala. La teva butxaca ho agrairà.
  3. Vola a aeroports petits. Solem buscar comoditat i arribar de la manera més fàcil al lloc on passarem les vacances, però és important tenir en compte que, a vegades ens sortirà més a compte sortir i/o aterrar en un aeroport més petit, tot i que això comporti desplaçar-se en transport per carretera. Només cal que calculis què et costarà aquest transport perquè suma’t al vol no t’acabi resultant més car que volar a un aeroport principal.