Joves del CB Sant Josep entrenant en la històrica pista. Foto: CBSJ

Com havien promès setmanes enrere, les entitats integrants de la plataforma Recuperem el Centre Sant Josep (el Club Bàsquet Sant Josep, el Club Hoquei Patí Sant Josep, l’Associació de Veïns del Centre, la Banda Simfònica de Badalona i l’Orfeó Badaloní) van confirmar ahir que tenen un “projecte integral” de reforma de les instal·lacions del centre perquè pugui acollir activitats culturals i esportives en el qual han treballat conjuntament. La plataforma creu que calen uns 400.000 euros per fer-lo realitat.

Les entitats van reclamar al govern municipal de Xavier García Albiol que s’impliqui per “desencallar el futur de l’equipament” i, de fet, avui mateix ho sol·licitaran formalment. “Volem que l’alcalde visiti les instal·lacions tan aviat com la seva agenda li ho permeti”, expliquen a Línia Nord des de la plataforma.

Durant la seva intervenció, Ricard Abellán, president de l’Orfeó, va destacar que “no és necessari construir un edifici nou”, ja que l’actual és “un espai únic per organitzar activitats culturals i esportives”. En la mateixa línia, Lluís Garcia, arquitecte i membre del CB Sant Josep, va assegurar que seria “molt difícil” trobar a la ciutat un espai d’unes característiques similars (té 4.000 metres quadrats) i va apuntar que l’edifici no té “cap patologia estructural”.

La primera fase de la remodelació seria la de les obres a la pista, que abordaria el CB Sant Josep. De fet, el sènior masculí del club començarà, el pròxim 6 de març, a competir al Campionat d’Espanya de Primera Divisió (l’antiga Copa Catalunya) i ho farà a la pista del carrer Enric Borràs, segons confirmen des del club parroquial a Línia Nord.