Pep Busquets CJB

Pep Busquets intenta superar Arturs Kurucs. Foto: David Grau

“El partit, com es preveia, va ser de total color verd-i-negre”, explicava la crònica sense signar de Mundo Deportivo del Joventut-Baskonia el 18 de novembre de 1973. Els locals havien guanyat una Lliga i gairebé sempre acabaven entre els tres millors, mentre que els visitants vivien la seva segona temporada a l’elit. El resultat (92-53) no va sorprendre l’anònim cronista.

Diumenge passat l’hemeroteca va recordar aquell partit perquè la Penya va guanyar el Baskonia a l’Olímpic de Badalona per 72-61. La seva segona millor defensa contra el conjunt basc, només superada pel partit mencionat. Més brillant que els 63 punts de 1996 o els 66 de 2008.

El contrast d’opinions dels entrenadors va ser extrem.”Es pot perdre un partit i per una diferència de 30 o 40 punts, però és inadmissible que un jugador no doni el seu 100% a la pista ni que cap dels que ha jugat ho hagi fet”, va censurar, sempre directe, Dusko Ivanovic, tècnic del Baskonia.

“Al segon quart hem tingut set minuts extraordinaris. El nostre treball en defensa ha estat molt bo”, celebrava Carles Duran, entrenador del Joventut, orgullós que el seu equip reaccionés així després de la derrota a l’últim sospir contra l’Obradoiro, amb una cistella increïble de Thomas Scrubb.