Els onze jugadors escapulats que van remuntar l’eliminatòria. Foto: CFB

El CF Badalona és el campió de la fase catalana de la Copa Federació. Els escapulats es van imposar ahir a la tarda contra la Pobla de Mafumet (4-1) i van aconseguir remuntar el resultat desfavorable amb el qual van tornar de Tarragona. Jacob Akrong i Toni Lao, a la primera part i Eugeni i Balda a la segona van ser els golejadors badalonins, mentre que Emana va marcar pels pobletans. Gràcies a la victòria, l’equip disputarà la fase estatal de la competició, que començarà a la primavera de 2016.

El Badalona necessitava, com a mínim, un gol al partit per forçar la pròrroga i va saltar a la gespa amb actitud i buscant sense parar la porteria de Nauzet. La primera rematada va ser una xilena de Pablo Morgado al minut 3 que va sortir molt desviada. Ponzio en una rematada de córner i una altra rematada desviada de Morgado avisaven de les intencions ofensives locals.

Al minut 20, però, la fortuna va somriure al Badalona. Eugeni va fer una centrada a l’àrea i el ghanès Akrong va empatar l’eliminatòria. Començava un partit nou, però els escapulats no van baixar el ritme i van continuar atacant, sabent que un gol de la Pobla complicava l’eliminatòria.

A poc a poc els de Martín Posse van començar a desempallegar-se de la pressió del Badalona i a apropar-se a la porteria de Vito. Emana va fer la primera rematada a porteria al minut 30 i nou minuts després el canari Pipo va tenir una de les oportunitats més clares del partit, però el porter del Badalona va lluir-se per evitar l’empat en un mà a mà contra el davanter pobletà.

I en només dos minuts, del possible empat es va passar al 2 a 0. En una jugada embolicada, Toni Lao va ser el més llest de la classe i va aprofitar un mal refús de Nauzet per afusellar des del punt de penal.

Els tarragonins van tornar del descans sabent que un gol els servia per guanyar l’eliminatòria. Després de quinze minuts sense grans oportunitats, Denis va provar un xut gairebé des del mig del camp que va sortir fregant el travesser de la porteria de Vito. Però al minut 70, el Badalona va donar un cop definitiu al partit. Eugeni va aprofitar un contraatac per fer el tercer a plaer després d’una passada de la mort de Toni Lao.

La Pobla havia d’atacar i buscar un gol a la desesperada si volia tenir alguna remota opció de guanyar i va posar l’ai al cor als badalonins quan al minut 80 van retallar distàncies de penal gràcies a Emana. En l’acció prèvia al gol, l’àrbitre va expulsar Amantini.

Però quatre minuts després, Balda sentenciava el partit amb el quart gol i donava a l’equip el bitllet per a la fase final de la copa.

DIUMENGE, CONTRA L’ALCOIÀ
Un cop acabat aquest tram de competició local de la Copa Federació, el club torna a centrar-se en la lliga.

Els de Manolo González encadenen quatre partits consecutius sense guanyar i viatjaran a Alacant per veure’s les cares amb l’Alcoià, el quart classificat.

González ha dit que està “satisfet” amb l’equip, que no està “preocupat per la classificació actual”, però que sí que cal tenir “punteria” al Collao. “Segurament tindrem tres opcions i n’haurem de marcar una”, va assegurar el tècnic després del partit contra el Llevant B.