La consecució del títol per part de l’infantil va culminar un cap de setmana històric en clau lila. Foto: FSA

El Femení Sant Adrià ha plantat la seva bandera de forma rotunda en el bàsquet femení estatal. En les últimes temporades, el club ha col·leccionat guardons reconeixent la tasca que fa al planter (el darrer, fa tot just dues setmanes, per la prestigiosa revista Gigantes del Basket), però diumenge passat l’infantil A de les liles va anar encara més enllà i va conquerir la MiniCopa, que es va disputar durant el cap de setmana passat a Saragossa, en la seva primera participació.

I ho va fer en una final que va significar un enfrontament entre els dos equips que més cuiden el seu planter de tot l’Estat espanyol, ja que el seu rival va ser l’Estudiantes. Les de Toni Sáez, que ja havien meravellat en la fase prèvia i en la semifinal, van aconseguir derrotar el conjunt madrileny (50-72) en un partit que les liles van assegurar que volien guanyar i que va arrencar amb un parcial de 0-14. Les madrilenyes, però, van reaccionar i al començament del segon parcial ja havien equilibrat les forces, de manera que el partit va arribar al descans amb els dos equips amb possibilitats de victòria (26-31).

A la segona meitat, però, la capitana Deva Bermejo i Laia Conesa van assumir el control de les operacions i de mica en mica la renda va començar a créixer. Al final del tercer parcial les de Sáez ja guanyaven per 13 (39-52) i la renda es va mantenir gairebé idèntica quan va sonar la botzina final. Aleshores, les jugadores, el cos tècnic i l’afició (on hi havia les jugadores del primer equip) van celebrar plegats la consecució d’una copa que garanteix que el futur del bàsquet estatal estarà tenyit de color lila.

AMB EL CAP BEN ALT
La consecució de la MiniCopa va arribar quan passaven pocs minuts de dos quarts d’onze del matí del diumenge, gairebé 36 hores després del debut del primer equip en la Copa de la Reina.

Les adrianenques, que arribaven a la competició amb l’etiqueta de ventafocs però amb una ambició i unes ganes enormes, van perdre el segon partit de quarts de final contra el Mann-Filter (62-73), en un matx que les de Fabián Téllez van dominar durant pràcticament 25 minuts i durant el qual van tenir opcions reals de classificar-se per a les semifinals fins al minut 35. D’aquesta manera, l’Snatt’s pot dir que va caure amb el cap ben alt en el seu debut a la Copa.

La majestuositat de l’escenari, el pavelló Príncipe Felipe, no va cohibir l’Snatt’s, que va aplicar la recepta habitual: intensitat en la defensa i atreviment en atac. Com ja havia passat en el partit de lliga, aquest factor sumat a la superioritat de recursos en la rotació lila va servir per desequilibrar la balança a favor de les adrianenques, però l’avantatge lila no va arribar a superar els set punts. L’experiència aragonesa va aconseguir neutralitzar l’empenta del FSA en el segon parcial i el partit va arribar a l’equador amb un avantatge mínim a favor de les de Víctor Lapeña (40-39).

Es presentava, aleshores, un mini partit de 20 minuts, que les adrianenques van tornar a comandar en el tram inicial del tercer parcial. Però aleshores, de nou, l’experiència del conjunt de Saragossa, amb el binomi Ocete-Abalde al capdavant, va tornar a posar el Mann-Filter per davant en el marcador a la recta final del tercer període. Les de Téllez no van abaixar els braços i malgrat que fins al minut 35 van tenir opcions, no van poder tornar a remuntar. Belén Arrojo i Cris Hurtado van liderar l’equip en l’apartat de valoració, mentre que Andrea Riley va ser la màxima anotadora lila amb 17 punts.

La Copa, però, ja és història i l’equip ja ha treballat per preparar el pròxim partit de lliga, demà a tres quarts de nou a la pista de l’Al-Qázeres.