Pedro Cuesta

Cuesta, amb la pilota del seu últim matx signada pel grup. Foto: S. Casaña

Per normativa, en aquella categoria cada jugador havia de participar almenys un quart per partit i a Pedro Cuesta (Barcelona, 1977) el seu entrenador al CB Sant Josep no solia donar-li cap minut més. “Ni tan sols ho va fer un dia que em va posar de base, a mi, que sempre he estat interior, i que vaig jugar genial. Al descans em va felicitar, però van anar eliminant companys i ni així vaig tenir la meva oportunitat. És increïble que puguin passar aquestes coses. Ets un nen que vol gaudir i que acaba patint”, denuncia l’aler pivot badaloní, que acaba de penjar les botes a la UE Montgat.

Frustrat amb el tracte d’aquell tècnic que l’acusava de no prendre’s les coses seriosament, Cuesta va deixar l’equip i se’n va anar a jugar a la Lliga Lleure del Barcelonès Nord amb l’Associació de veïns de Nova Lloreda Sud i al Lloreda Stadium, com va batejar la seva colla a la pista del barri.

A la Lliga Lleure se sentia lliure i va créixer molt com a jugador gràcies a l’Andreu, l’entrenador que va dirigir l’equip molts anys i que els feia entrenar com si estiguessin competint a Preferent. A l’aire lliure és on es va enamorar del bàsquet i on descobriria el 3×3, participaria a l’Adidas Streetball o el Converse, tornejos ja desapareguts, i després faria carrera amb diversos equips, com el Next MVP Badalona 3×3 o un que van crear i que anava canviant de nom perquè incloia el nombre de victòries i de derrotes separat per un guió baix. Amb Rubén Morales, Enric Nogales i Joan Carceller va triomfar al 3×3 NBA, amb dos campionats d’Espanya i un d’Europa a l’O2 Arena de Londres, amb Espanya, i superant Rússia a la final.

El badaloní va acabar tornant als pavellons per casualitat. Amb 19 anys va coincidir a la Lliga Lleure amb un jugador que li va proposar competir en un sots 20 del CE Beeth-Fons colomenc, on acabaria pujant amb el sènior, de Tercera Catalana. Amb el CB Santa Coloma ascendiria a Primera Catalana i estaria a punt de fer-ho a Copa Catalunya, una categoria en què s’estrenaria amb el Círcol Catòlic Badalona. El seu primer ascens a Lliga EBA seria a Andorra amb el CB Sant Adrià, futur UBSA.

Estima i gaudeix la seva feina de comercial a Catalunya i Canàries de màquines i material per a pacients amb diàlisi, com ja havia fet abans arreglant qualsevol imprevist com a tècnic d’electromedicina a l’Hospital Clínic.

Debut a les banquetes

Competitiu i perfeccionista en tot el que fa, Cuesta fomenta i necessita compromís i voluntat de millora al seu voltant. Per això ha xalat tant el curs 2022-2023, en el seu debut a les banquetes com a ajudant d’Albert Villà al mini A de la UE Montgat, amb “un grup molt motivat i ple d’energia” que va acabar setè d’Espanya. El badaloní s’estrenarà la pròxima temporada com a primer entrenador amb l’infantil, gairebé amb el mateix grup i de nou dirigint el seu fill Hugo: “És a qui més li exigeixo. És molt persistent i treballador”.

Cuesta ha viscut temporades i experiències de tots colors. Té l’espineta d’haver acabat tercers en el seu únic curs al CB Mollet amb “un gran equip que podia haver guanyat la Copa Catalunya,