El Marina Besòs podria tornar a gaudir del millor bàsquet femení. Foto: FSA

Compàs d’espera. Nervis. Dies de telèfons, reunions telemàtiques i trucades. L’Snatt’s Sant Adrià sabrà, de forma imminent, si la temporada 2020-21 torna a pujar a la màxima categoria del bàsquet estatal, la Lliga Femenina. Ahir la Federació Espanyola (FEB) va acordar suspendre la temporada 2019-20 de l’LF, sense coronar campió i anul·lant els descensos de categoria, però va anunciar que sí que hi haurà dos conjunts de Lliga Femenina 2 que ascendiran, cosa que farà que la màxima categoria tingui 16 equips el curs que ve.

Per tal de decidir quins dos conjunts s’incorporen a l’elit del bàsquet estatal femení, la FEB contempla dos escenaris: que aquestes dues places siguin per als líders dels dos grups de l’LF2 (FSA i Estudiantes, curiosament els dos conjunts que van baixar al final de la temporada 2018-19) o bé organitzar un play-off, que caldria veure amb quins equips el jugaven, en quin escenari i en quines dates.

Aquesta segona possibilitat no convenç el president lila, Pepe Aneas, que el mateix dilluns va assegurar a Catalunya Ràdio que “seria molt complicat perquè el desconfinament serà asimètric”. Sigui com sigui, en el seu comunicat la FEB assegura que “emetrà una resolució a finals d’aquesta setmana que comunicarà prèviament als clubs implicats”, de manera que el club podrà començar a treballar en el seu futur immediat ben aviat.

La temporada 2019-20 ha estat plena de canvis en el si de l’entitat; han marxat jugadores com Mireia Vila i Cris Hurtado i també Dani Poza, director esportiu lila durant una dècada i mitja. De fet, durant molt temps la nova direcció esportiva estava treballant en l’escenari que l’FSA tornaria a jugar a Lliga Femenina 2 la temporada 2020-21.