Encara hi ha opcions. Tot i la derrota del passat dissabte contra el Cajasol (65-74), el FIATC Joventut encara pot classificar-se per a la Copa, encara que totes les combinacions impliquen guanyar, sí o sí, a la pista del València Bàsket, ara per ara segon classificat de l’ACB amb només dues derrotes.

La pressió va poder als homes de Maldonado durant el darrer partit, on van trobar-se a més amb un Cajasol molt encertat en atac i molt sòlid en defensa. La primera part del partit va estar molt igualada, amb una bona actuació del canadenc Joseph, autor de 12 dels 16 punts que els verd-i-negres van anotar durant el primer quart. La igualtat va continuar al segon quart, amb un parcial d’empat a 20, que deixava el marcador al descans amb un 36 a 36.

L’inici de la desfeta badalonina va arribar al tercer quart, quan va perdre un avantatge de 5 punts (52-47), finalitzant el període un punt per darrere (54-53). Al darrer quart, els sevillans d’Aíto García-Reneses van avançar-se sis punts per sobre dels de Maldonado, que tot i que van arribar a l’últim minut del partit amb opcions, no van poder superar el Cajasol.

Ara mateix el FIATC Joventut és desè, amb 8 victòries i 8 derrotes, les mateixes que el CAI Zaragoza i el Gipúzkoa Basket, novè i vuitè respectivament. La Penya hauria de vèncer al València, i esperar sengles derrotes del CAI i del Gipúzkoa Basket.