Rakovic intenta una safata amb l’oposició de Dejan Musli. Foto: CJB

La Penya es va atragantar el Dilluns de Pasqua. L’equip va cedir la setena derrota de la temporada a casa en la visita de l’ICL Manresa (63-76) i és a dos partits de les posicions de play-off d’ascens quan encara queden nou jornades per al final de la fase regular de la competició. Abans del partit, els dos equips i els aficionats que es van apropar a l’Olímpic van guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Brussel·les.

La Penya va pagar un mal inici de partit. Els visitants van aconseguir imposar el seu ritme i gràcies al joc col·lectiu i a la bona defensa, els verd-i-negres només havien pogut anotar dos punts en els primers sis minuts de joc. Demond Mallet, amb 15 punts, va ser el màxim anotador de l’equip, però Brandon Paul no va poder tenir continuitat al partit per culpa de les faltes i, un cop més, Sergi Vidal va ser el millor jugador de l’equip. A base d’empenta i amb l’entrada de Dramé, l’equip va retallar el seu desavantatge i va tancar el primer període només tres punts per sota (14-17).

Els triples no entraven i Salva Maldonado va optar per canviar l’estratègia ofensiva, buscant anotar més a prop de la cistella. Tot i això, els manresans continuaven força còmodes i, novament a partir de la defensa, van tornar a dominar el tempo del joc i van començar a gestar la seva victòria amb un parcial en els darrers minuts del segon període. El Joventut hauria de remuntar 11 punts si volia que la victòria no marxés cap al Bages (29-41).

Dejan Musli i el debutant Patrik Auda van continuar fent el que volien a la pintura i la Penya continuava imprecisa en els llançaments, de manera que el Manresa va eixamplar encara més la seva diferència fins als 15 punts (31-46). Però en els pitjors moments de l’equip va emergir la figura de Vidal, que va carregar-se l’equip a l’esquena i la seva fe va contagiar els seus companys, que van retallar la distància a set punts al minut 30 (47-54).

Semblava que la bona dinàmica dels darrers minuts del tercer període es mantenien a l’inici de l’últim quart, però els d’Ibon Navarro van mantenir les idees clares i no van precipitar-se, esperant la seva oportunitat. A tres minuts per al final, quan el partit encara podia caure de qualsevol bàndol, un triple de l’ex verd-i-negre Flis i un altre del jove lituà Grigoris van sentenciar el matx.

DIUMENGE, A MÀLAGA
Sense temps per llepar-se les ferides, l’equip visitarà l’Unicaja de Màlaga aquest diumenge a dos quarts de 8 del vespre.

Després d’un inici de lliga més irregular del que tothom s’esperava, l’equip de Joan Plaza ocupa la setena posició amb 13 victòries i 12 derrotes. Els andalusos són la tercera millor defensa de la lliga, cedint només 74 punts per partit. Els malaguenys van guanyar a l’Olímpic (84-90).

TRES ABSOLUCIONS
Per altra banda, el Jutjat Penal de Saragossa ha absolt Pau Martínez, Adrià Llagostera i Nil Camps del delicte de fals testimoni del qual estaven acusats pel cas d’Àlex Molina, l’aficionat que va ensenyar una estelada al partit contra el CAI l’octubre de 2014. El jutge considera que no hi ha proves per declarar-los culpables.