Vidal va ser un dels artífexs de la remuntada. Foto: David Grau / ACB

Lliçó d’amor propi i competitivitat. La Penya va aconseguir derrotar un gran Baloncesto Sevilla (89-83) diumenge passat en un partit vibrant a l’Olímpic que no es va decidir fins als darrers minuts de partit. Els badalonins van sumar la novena victòria del curs tot i la fluixa actuació de Brandon Paul, que només va anotar un punt en els 17 minuts que va jugar. L’equip necessitarà la millor versió de l’aler d’Illinois aquest diumenge contra el Barça.

Els andalusos van saltar al parquet badaloní decidits a castigar la Penya amb la seva pròpia medicina i l’eslovè Boki Nachbar va anotar quatre triples en el primer quart. L’empenta del Joventut només servia per evitar que els de Luis Casimiro no marxessin en el marcador i al final del primer període els visitants gaudien d’una renda favorable de sis punts. El segon quart va tenir la mateixa tònica, però Suton i Dramé van aparèixer per reduir distàncies. Quan Nachbar va tornar a la pista, els sevillans van recuperar el seu millor nivell i van marxar al descans amb un 38-44.

Els andalusos van aprofitar millor el descans i en un inici de tercer quart espectacular van ampliar el seu avantatge fins als 12 punts. Els badalonins van mostrar un gran coratge i van aconseguir retallar la distància fins als set punts al final del tercer temps.

L’últim període, però, va ser ben diferent. Sergi Vidal i Nacho Llovet es van carregar l’equip a l’esquena. Un parcial de 10-0 va acostar tornar l’equip al partit i amb el 75-75 van aconseguir avançar-se per primer cop en el marcador a menys de tres minuts per al final del matx. La victòria va ser clau per afrontar el derbi de diumenge amb la moral alta.