El Joventut va encadenar la segona derrota consecutiva. Foto: Penya

Derrota de les que fan mal. El Joventut va cedir la segona derrota consecutiva (la tercera aquesta temporada) al Fontes do Sar contra el Rio Natura Monbus Obradoiro (83-79) dissabte passat a Santiago de Compostel·la. Els verd-i-negres van viatjar a la capital gallega amb tota la plantilla.

Intensos i molt concentrats, els homes de Salva Maldonado van aconseguir distanciar-se dels locals en el marcador, malgrat que als primers minuts del partit no van tenir un gran encert en els llançaments a cistella. Gràcies també a l’agressivitat defensiva, la Penya va tancar el primer període amb un 13-19 favorable.

El segon període va tenir dos trams. En el primer d’ells, els verd-i-negres van aconseguir ampliar la diferència considerablement, gràcies sobretot a un Sergi Vidal inspiradíssim en el llançament. Però els gallecs van reaccionar i van anotar un parcial de 8-0 per adjudicar-se el quart i marxar al descans amb un 37-42.

Després del descans va aparèixer Adam Waczynski. L’aler polonès, una amenaça constant des del perímetre, va començar a anotar triples per continuar retallant distàncies en el marcador.

La Penya encara tenia tres punts d’avantatge al començament de l’últim període, però el triangle format per Waczynski, Triguero i McGrath va aconseguir capgirar el marcador per primer cop (72-70). El partit va entrar en una espiral de bogeria a pocs minuts per al final, amb constants intercanvis de cistelles.

En el moment de la veritat, Albert Sàbat i Brandon Paul no van estar encertats des del tir lliure i Waczynski va aprofitar per sentenciar el matx.

Aquest dissabte a la una del migdia la Penya rebrà el vuitè classificat, l’Unicaja de Màlaga.