Conger intenta fer una esmaixada davant d’Eddy Tavares. Foto: RMB

En les últimes setmanes, els aficionats del Divina Seguros Joventut han pogut veure un equip molt més reconeixible que no pas el que va arribar a encadenar 13 partits perdent, però la millora recent que l’equip ha experimentat no va ser suficient abans-d’ahir al WiZink Centre contra el Madrid (87-70). Els de Carles Duran, de fet, van plantar cara als de Pablo Laso durant gairebé 17 minuts, però el líder de l’ACB va prémer l’accelerador just abans del descans per convertir la segona meitat en un tràmit.

De fet, a la Penya li va costar entrar al partit i només va anotar una cistella en els primers quatre minuts, però el Madrid tampoc va estar especialment inspirat en aquest tram inicial. El primer quart es va tancar amb un ajustat 22-18 que la Penya va aconseguir capgirar gràcies a un parcial de 4-10 que va coincidir amb els millors moments del Joventut a la pista dels blancs. A partir d’aleshores, però, el partit va passar a ser un monòleg madridista; el conjunt local va retornar la ratxa amb un 20-4 en els darrers set minuts abans del descans que va provocar que la Penya marxés al descans 14 avall (46-32).

Els verd-i-negres no van abaixar els braços i van continuar lluitant, però l’equip no va poder baixar de la frontera psicològica dels 10 punts en cap moment. Patrick Richard i Xabi López-Arostegui van ser els únics badalonins que van superar els 10 punts, mentre que el millor jugador del matx va ser Jaycee Carroll. L’escorta de Wyoming va anotar 16 punts, amb un 3 de 3 en triples.

CAIXA O FAIXA
I gairebé sense temps per lamentar-se després de la derrota, l’equip ha tornat a la feina per preparar un dels partits que estava marcat en vermell en el calendari des de fa moltes setmanes: l’enfrontament contra el Bilbao.

Els biscaïns, rivals directíssims del Joventut en la lluita per evitar el descens, visitaran l’Olímpic aquest diumenge a partir de dos quarts d’una del migdia en un matx que ha de servir per posar més pressió no només sobre els bascos, sinó també sobre el San Pablo de Burgos i sobre el Betis. Està previst que l’Olímpic presenti una gran entrada i que torni a donar el seu alè a l’equip, com ja va passar el passat dia 1 en el partit contra el Gran Canària.