La plantilla celebra la consecució del títol. Foto: Kike Serrano / FEG

El projecte de la Fundació Esportiva Grama continua cremant etapes i aconseguint ascensos de forma meteòrica: els de José Antonio García Escribano són els campions del grup 1 de la Primera Catalana, de manera que el curs que ve Santa Coloma tornarà a tenir representació al futbol estatal, concretament al grup 5 de la Tercera Divisió.

El moment de l’èxtasi va arribar diumenge passat a Can Peixauet, contra el Sant Cugat (2-1). A més el seu únic perseguidor, el Manresa, va perdre a casa contra la Monta, de manera que l’afició i els jugadors van poder celebrar, plegats, un títol que l’equip ja feia setmanes que s’ensumava.

D’aquesta manera, les dues jornades que falten (demà passat a la Jonquera i el diumenge 27 contra el CE Farners) seran tràmits sense cap incidència pel que fa a la classificació.

REMUNTADA INCLOSA
Per certificar el títol, però, va ser necessària una remuntada. I és que els santcugatencs, immersos en la lluita per evitar el descens, van aconseguir trencar el 0-0 en una de les primeres oportunitats que van tenir, quan només s’havien jugat 11 minuts. En una jugada per l’extrem esquerre, la pilota li va arribar a Naoufal El Ghrim, que amb un xut des del punt de penal va superar Teixeira. El gol, però, va reactivar els de García Escribano, que van bolcar-se contra la porteria de Juan Manuel Beas, que va salvar els seus en diverses ocasions.

Lamin, però, va restablir l’empat al minut 37, resolent des de l’àrea petita una jugada embolicada en la qual també havia rematat prèviament. La reacció colomenca, però, no es va quedar en l’empat i quatre minuts després, Juan Carlos Oliver va fusellar Beas, que havia aconseguit desviar una rematada de Rojas després d’un servei de córner.

El marcador no es va tornar a moure en el segon temps, tot i que els dos equips van tenir ocasions perquè això succeís.

QUART ASCENS CONSECUTIU
El d’enguany, a més, és el quart ascens consecutiu que aconsegueix el club des de la seva fundació, el 2013. Tots ells, a més, han anat acompanyats del títol.

El president, Antonio Morales, va dir que ara que són a Tercera pensaran en Segona B.