Cruz (segona per l'esquerra) celebra el títol amb les seves companyes. Foto: Lynx

Anna Cruz ha aconseguit fer realitat el seu somni. La base badalonina es va coronar campiona de l’NBA femenina la matinada del 14 al 15 d’octubre amb el seu equip, Minnesota Lynx. Les de Minneapolis van superar Indiana Fever (69-52) en el cinquè i definitiu partit de la final, que es va disputar en un Target Center ple de gom a gom. Aquest és el tercer títol de lliga en la història de la franquícia.

La badalonina és la primera jugadora catalana que guanya el títol de la millor lliga de bàsquet del món i la segona de l’estat espanyol que ho aconsegueix, després dels tres anells que va sumar Amaya Valdemoro entre 1998 i 2000 amb Houston Comets. Cruz, que com és habitual és el primer revulsiu de l’equip que entrena Cheryl Reeve, va ser 19 minuts sobre la pista, en els quals va aportar 5 punts, 4 rebots, 1 assistència i 1 pilota recuperada al seu equip, amb una valoració de 14.

La intensa defensa de les Lynx va ser la clau del partit. Tant és així que entre el segon i el tercer quart, les visitants només van poder anotar 12 punts. La del cinquè partit va ser una nit en la qual Maya Moore no va ser el referent ofensiu de l’equip, però Sylvia Fowles es va carregar l’equip a l’esquena i la seva actuació li va servir per guanyar el títol d’MVP de les finals.