Irene Broncano

Irene Broncano celebrant un triple. Foto: Manel Expósito

Amb poc més de 25 hores de diferència, Irene Broncano (Barcelona, 2004) anota dos triples gairebé en el mateix minut i posició. Tots dos a Mataró el passat cap de setmana. Després del primer, amb què conclou el partit, l’aler del Bàsquet Femení Sant Adrià fa un gest de ràbia. És tard. No ha tingut una bona tarda i el seu equip perd 56-44 contra la UE Mataró, a la Lliga Femenina 2. Quan fa el segon, a 32 segons del final, es torna boja perquè és la cirereta a la remuntada contra el CB Maresme Boet Mataró 3 Viles (62-67), al Campionat de Catalunya Júnior Preferent.

Bronki no ha deixat de créixer des que va arribar al club a premini. “És una júnior que està preparada per fer un pas endavant i acabar liderant aquest projecte. Té un bon futur i una gran actitud”, destaca Enric Cervera, el nou tècnic del sènior del Bàsquet Femení Sant Adrià, que ja l’havia entrenat tres temporades.

“Els nostres esforços aquesta temporada aniran orientats al treball de força perquè pugui guanyar més cos i es vegi amb l’energia necessària per ser important al júnior i al sènior”, intervé Aitor Piedra, preparador físic del conjunt adrianenc.

Irene Broncano és treballadora i humil. “La conec des que era infantil i sempre ha arribat la primera a cada entrenament o sessió de preparació física”, continua Piedra. “La temporada passada va créixer molt, sobretot mentalment. S’ha de creure que és una jugadora increïble perquè ho és”, la retrata la seva excompanya Deva Bermejo, ara al Barça CBS.