La foto de família de l’acte institucional de dijous passat. Foto: FCBQ

Ja feia temps que era vox populi i fins i tot hi havia hagut negociacions, però ara, finalment, ja s’ha fet oficial. Dijous passat es va anunciar que Badalona serà la casa del Museu del Bàsquet; les negociacions entre l’Ajuntament i la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) han conclòs que aquest espai de referència es construeixi a la ciutat. “Si t’atures a pensar, és difícil trobar un lloc millor que Badalona per acollir un espai com aquest. Per la quantitat de fitxes, d’equips i la passió que hi ha per l’esport a la ciutat, és l’escenari ideal”, valora el coordinador d’Esports de l’Ajuntament, Jordi Ferrón, a Línia Nord. L’alcalde, Álex Pastor, i el president de la FCBQ, Joan Fa, van escenificar l’acord a la seu consistorial.

De moment hi ha pocs detalls de com serà aquest recinte. El que és segur és que anirà a un espai de 2.000 metres quadrats a l’espai que va deixar la tuneladora del metro, situat entre el Centre Cultural l’Escorxador, al barri de la Salut, i el centre comercial Màgic. Està previst que les obres es posin en marxa durant l’any 2020 (aquesta és la data amb la qual es treballa des de l’actual equip de govern municipal), però ni la Federació ni l’Ajuntament han volgut detallar en quin moment poden acabar i quan es podrà obrir.

ESPAI DE REFERÈNCIA
Sigui com sigui, el Museu del Bàsquet serà un lloc de referència per als apassionats de l’esport. Segons es va explicar a la presentació del projecte, serà un espai interactiu i equipat amb tecnologies futuristes. “No tindria cap sentit que fos un lloc on només es vagi a veure cartells, fotografies i documents”, detalla Ferrón, que també assegura que “projectes d’aquesta entitat han de servir per reactivar l’esport a la ciutat, que durant uns anys ha estat una mica oblidat”.

L’avantprojecte és obra del despatx d’arquitectes badaloní Ponsirenas Puig i Associats, mentre que l’empresa Exhibit 4 Explorers treballa per fer de l’equipament “un museu global amb vocació tecnològica on s’experimentin les sensacions i les emocions del bàsquet”.

Durant la presentació, Pastor també va assegurar que la creació del museu satisfà “un deute que la ciutat tenia amb el món de l’esport” i que, en els pròxims anys, deixarà d’existir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram