La plantilla badalonina celebra la consecució del títol. Foto: Lola Morales / LNFA

Remuntada per tocar la glòria. Els Badalona Dracs es van coronar, de nou, campions de lliga després de guanyar la Spanishbowl dissabte passat a Gijón contra els Murcia Cobras (26-33) en el partit entre els dos millors equips de la temporada que es va disputar dissabte passat a Gijón. És el tercer campionat consecutiu per als d’Óscar Calatayud i el novè en total, una copa que consolida els badalonins com el millor de l’Estat espanyol i que els distancia encara més dels Pioners (9 a 6).

De fet, durant bona part del partit molts aficionats dels Dracs temien que la victòria no arribés, ja que el conjunt murcià va dominar el marcador durant bona part del matx. El primer quart va tenir un clar protagonisme negre, en part gràcies també a les imprecisions en la direcció de joc. Els primers minuts van acabar sense anotació, de manera que el field goal de Francisco Javier Martínez va ser el primer avís dels Cobras. Sergi Gonzalo aconseguiria connectar amb Lorenzo Melchiorre per estrenar el marcador dels Dracs (3-7), però la recta final del segon període va ser clarament murcià. Dos touchdowns més i un safety sobre Gonzalo van convertir aquest parcial en un perillós 19-7.

El pitjor moment, però, encara havia d’arribar, ja que en un dels primers atacs de la segona part, els d’Alejandro Sotomayor tornarien a anotar, a través de Cory Holmes. El 26-7, però, seria l’espurna que faria reaccionar els badalonins, que de la mà de dues de les seves estrelles, Melchiorre i Brandon Ravenel, van començar a retallar la diferència a marxes forçades. Cadascun d’ells va recollir una passada del quarterback badaloní per tornar a situar l’equip a una marca del rival (20-26). Els nervis van aparèixer en l’últim quart, i els dos equips van perdre una pilota amb una intercepció rival, que va acabar amb una anotació de Ravenel. Els Cobras, però, van bloquejar l’extra point, de manera que el partit s’hauria de resoldre en la recta final (o en la pròrroga). El temps extra, però, no va ser necessari, ja que en el darrer atac dracs, Melchiorre va completar el seu hat trick particular d’anotacions per donar el títol a l’equip.

Precisament aquest jugador de l’estat de Pennsilvània, autor de tres anotacions en la final, va ser escollit MVP del partit.