Conger fa una esmaixada davant l’oposició de dos defenses. Foto: CJB

El nivell de confiança de la Penya ha fet un gir de 180 graus en el darrer mes. Els verd-i-negres continuen el seu particular moment dolç, el millor de la temporada, i diumenge passat van aconseguir derrotar el vigent campió de l’ACB, el València, a l’Olímpic (77-75), un resultat que apropa els badalonins a la salvació. És la sisena victòria del conjunt de Carles Duran en els darrers set partits i gràcies a aquest resultat, el Joventut es consolida en la quinzena posició amb un balanç de 10 victòries i 31 derrotes (ara mateix l’equip té un partit més que la resta dels seus rivals).

De fet, avui fa 32 dies exactament que la Penya començava la seva particular ratxa amb una victòria a la pròrroga contra el Gran Canària (92-91) i d’aleshores ençà l’equip només ha perdut en la seva visita al Reial Madrid.

I és que el partit contra els valencians era, a priori, un dels dies en els quals potencialment els de Duran ho passarien malament. De fet, la Penya va veure com el conjunt taronja va començar dominant el partit després d’un bon inici verd-i-negre. Els de Txus Vidorreta van apuntar-se el primer parcial, però el Joventut va començar la seva remuntada amb un parcial que va provocar que marxés al descans manant en el partit (41-33).

Els badalonins van superar la barrera psicològica dels 10 punts després del descans i, gràcies a una gran defensa, també van aconseguir deixar sense anotar el conjunt visitant durant gairebé vuit minuts. De fet, els verd-i-negres van plantar-se en l’inici de l’últim període precisament amb aquest +10 (59-49), però aleshores van començar a aparèixer les individualitats valencianistes, per retallar, de mica en mica, l’avantatge de la Penya. Els valencians van arribar a situar-se només un punt per sota (65-64) fins que dos triples consecutius d’Albert Ventura van tornar a donar oxigen a l’equip. Erick Green va intentar liderar una nova resposta valencianista, però la Penya va saber jugar bé els segons decisius.

Aquest cap de setmana l’equip no jugarà, ja que el partit de la 31a jornada el va jugar la setmana passada contra l’UCAM.

JÚNIORS D’OR
Esportivament, l’altra gran notícia del passat cap de setmana va ser la victòria del júnior A de Dani Miret en el campionat de Catalunya que es va disputar al pavelló el Juncar de Tremp.

Els verd-i-negres van guanyar contra el Platges de Mataró a la semifinal (100-51) i contra el Barça en la final (95-85), de manera que la generació d’Arturs Zagars, Joel Parra i Arnau Parrado, entre altres, s’adjudica la competició i es classifica per al Campionat d’Espanya que es disputarà aquest cap de setmana a Badajoz.

Parra, amb 14 punts i 11 rebots (per a un total de 20 de valoració) i Dídac Cuevas (màxim anotador de la Penya amb 19 punts) van ser els millors d’aquest partit.