Els escapulats ja són a vuit punts del descens. Foto: LUD

Victòria fonamental. El Badalona va saber sobreposar-se a un gol de l’Atlético Levante i va tornar de Bunyol amb els tres punts (1-2) diumenge passat.

Les baixes d’Amantini i Toni Lao van obligar Manolo González a reconfigurar tota la rereguarda i Tendillo va tornar a l’onze. El tècnic també va recuperar Óscar Muñoz, que va tornar a ser la referència ofensiva de l’equip.

El filial granota, dinovè amb 24 punts, va començar el partit dominant, però els homes de Miguel Ángel Villafaina no aconseguien traduir el control en ocasions. El primer avís local va arribar al minut 11 en un córner botat des de l’extrem esquerre que Valiente no va rematar. A poc a poc, els escapulats van anar entrant en el partit, però al minut 27 el Levante va aconseguir inaugurar el marcador. Álvaro Traver va xutar a porteria una falta des de gairebé 40 metres i la tanca va desviar la trajectòria de la pilota, que es va colar a la porteria sense que Morales pogués fer-hi res.

El partit va canviar radicalment després del descans. El Badalona es va bolcar contra la porteria de Jorge Ruiz i al minut 60 la insistència va tenir premi. L’àrbitre va xiular un penal sobre Óscar Muñoz quan un defensa el va agafar per la samarreta. Eugeni no va perdonar des dels 11 metres tot i que Ruiz va fregar la pilota.

Els llevantins, conscients que l’empat no els servia, van buscar el segon gol però la fortuna va somriure el Badalona. A dos minuts per al final, Ribelles es va fer un gol en pròpia porteria després d’una falta servida per Ibón.

Diumenge al migdia l’equip s’enfrontarà al sisè, l’Alcoià. Una victòria contra els alacantins suposaria una passa de gegant cap a la salvació matemàtica.