Els pobletans van aconseguir una victòria important. Foto: Pobla de Mafumet

Un gol d’Antonio Vela al minut 91 va donar la victòria a la Pobla de Mafumet contra el Badalona (1-0) en el partit d’anada de la final catalana de la Copa Federació. Els pobletans ja havien aconseguit marcar un gol a les acaballes del partit de la tercera jornada de lliga contra els escapulats (el matx va acabar 1-1), de manera que els badalonins hauran de remuntar l’eliminatòria dimecres que ve al Municipal de Montigalà en un horari que encara no està confirmat, però que serà o bé a dos quarts de sis de la tarda o a les vuit del vespre.

Com ja és habitual en aquesta competició, Manolo González va aprofitar per donar descans d’entrada a homes importants com Morales, Toni Lao, Olmeda o Amantini, encara que les baixes de l’equip van obligar a introduir un onze híbrid entre titulars i suplents.

Els primers minuts del partit van ser per al Badalona, que va tenir dues bones oportunitats per avançar-se, al minut 5 amb un xut d’Ibon i al 12 amb una centrada de David Jiménez que va picar contra el pal. Després d’aquestes aproximacions, els tarragonins van reordenar la seva defensa i van aconseguir frenar l’empenta ofensiva dels escapulats i abans del descans no hi va haver massa més ocasions.

González va anar a buscar el partit, i al descans va fer el primer canvi i Toni Lao va entrar per Ibon. El Badalona va continuar atacant contra la porteria de Nauzet i al minut 52 va reclamar un penal per una empenta sobre Jorge Perona, però l’àrbitre Calle Martínez no va xiular res.

A la següent jugada, els locals van tenir la primera opció clara d’avançar-se al marcador amb un xut de Vela però Vito va estar molt atent.

El Badalona es va refer de la pressió pobletana i va continuar buscant porteria. Ponzio i Eugeni van tenir dues ocasions molt clares, però el gol es resistia.

Cap al minut 60, la Pobla va prendre la iniciativa Pipo va tornar a posar a prova Vito, que va evitar el primer gol local. Els davanters tarragonins combinaven en posicions perilloses i només les intervencions de Vito van evitar el gol local.

Al minut 83 González va fer entrar Xavi Civil per intentar canviar la dinàmica del partit i en aquest mateix minut, el Badalona va tenir la darrera ocasió de gol, un xut de falta des del mig del camp d’Eugeni que va picar contra el travesser.

Els darrers minuts van ser un monòleg de la Pobla. Pol Valentín va tenir una ocasió claríssima al minut 86 i al 91 va arribar el gol de Vela, amb un gran xut que no va poder aturar Vito.

DIUMENGE, EL LLEVANT B
El ritme frenètic de partits no s’atura i els escapulats buscaran millorar la seva classificació a la Segona Divisió B i allunyar-se de les posicions de descens diumenge a les 5 de la tarda al Municipal de Montigalà contra el Llevant B.

El Badalona arriba a aquest partit amb una mala dinàmica a la lliga. Els de Manolo González sumen dues derrotes i un empat en els darrers partits, ratxa que voldran trencar en l’enfrontament contra els granota.

Per la seva banda, els valencians són un dels rivals directes del Badalona a la meitat baixa de la classificació i han sumat 7 punts en les 7 jornades que s’han disputat fins ara.