El tancament del CP Sant Josep no s’ha pogut evitar. Foto: Eduardo Corria

La solució que jugadors, pares, mares i el món del bàsquet esperaven no ha arribat, de manera que el CP Sant Josep i la històrica pista del club de bàsquet tancaran demà passat. Això certificarà, doncs, la crònica d’una mort anunciada des de dimarts de la setmana passada. De fet, la reunió de més de dues hores que l’Arquebisbat de Barcelona, l’Ajuntament de Badalona, representants de la parròquia de Sant Josep i el Club Bàsquet Sant Josep van mantenir ahir al migdia només va fer que confirmar-ho.

Aquest fet posa punt final a gairebé mig segle de bàsquet en aquest pavelló (la pista es va inaugurar el 17 de gener de 1970 amb un partit contra el CD Molforts corresponent a la Lliga Nacional, tot i que l’edifici ja existia des de 1939), per on han desfilat figures com Roger Grimau, Alfred Julbe, Josep Maria Izquierdo, Pedro Martínez, Edu Torres, Trifón Poch, Carles Marco, Sergi Vidal o Alex Mumbrú, entre molts altres.

TROBADA A QUATRE BANDES
Tot i que en la seva compareixença després de la trobada, el tinent d’alcalde Rubén Guijarro (PSC) no va verbalitzar explícitament la clausura, fonts assistents a la reunió van confirmar més tard a Línia Nord que no hi ha marxa enrere. De fet, ja s’hauria trobat una alternativa per a totes les categories del club de bàsquet que tenien partit al pavelló del Centre Parroquial aquest cap de setmana. En aquest sentit, Guijarro va afegir que el cadet B del Sampep, l’únic equip del club que té fixat un entrenament per a dilluns que ve, tindrà un lloc alternatiu per fer-lo, i va voler enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies dels esportistes.

En el que sí que hi ha consens entre totes les parts és que cal seguir parlant per trobar una solució a més llarg termini i, en aquest sentit, Arquebisbat, Ajuntament, parròquia i club de bàsquet han acordat reunir-se de nou dilluns 16 de desembre.

En aquesta trobada podria discutir-se la possibilitat de projectar un nou pavelló (l’Arquebisbat va descartar fa temps impulsar obres a la pista actual) i, fins i tot, ja ha transcendit que aquest equipament es podria fer on hi ha l’antiga Focus. Sigui com sigui, des de l’oposició remarquen que voldran participar en el procés de decisió del possible nou equipament si aquest finalment s’acaba impulsant.

ASSEMBLEA DEL CLUB
Per altra banda, ahir al vespre, coincidint amb el tancament de edició impresa de Línia Nord, el club de bàsquet estava celebrant una Assemblea General Extraordinària, on s’explicava als socis les decisions de la trobada d’ahir.

En l’assemblea, segons va informar Badalona Comunicació, la directiva del club va dir que confia poder jugar a la pista aquest diumenge i els socis van votar per no marxar-ne. Si trobessin l’accés precintat, estudiarien com actuar.

En la seva intervenció, el director esportiu de l’entitat, Ferran Laviña, va denunciar que alguns dels horaris proposats per l’Ajuntament no són adequats per als equips de la base i va posar en dubte que la resta de pavellons de la ciutat tinguin la llicència d’activitats, que és el que ha portat a la decisió del tancament del Sant Josep.