Foto: FEB

Arribaven a la cita formant part del conjunt favorit al títol… i no van fallar. La badalonina Anna Cruz i la montgatina Silvia Domínguez van proclamar-se campiones de l’Eurobasket diumenge passat amb la selecció espanyola després de derrotar, de forma clara, la selecció de França a la final (86-66).

D’aquesta manera, la base de Montgat del Perfumerías Avenida suma el seu tercer campionat d’Europa (els mateixos que tenen companyes de selecció com Laia Palau, Queralt Casas o Marta Xargay), mentre que Cruz aixeca el títol europeu per segon cop.

Estadísticament, a més, les dues jugadores han acabat amb unes xifres similars. Tot i que la badalonina ha tingut més presència sobre el parquet (26,1 minuts pels 18,1 de Domínguez), les dues jugadores van tancar el campionat amb 8,8 (Cruz) i 8,7 (Domínguez) punts per partit. El percentatge d’encert en els llançaments de camp també va ser gairebé idèntic (32,3 a 31,8%).

CRUZ CANVIARÀ DE CLUB
Domínguez seguirà un curs més al Perfumerías Avenida, però Cruz canviarà d’aires. La jugadora deixa el Dynamo Kursk (igual que el seleccionador estatal Lucas Mondelo) i fitxa pel Fenerbahçe.