Un grup d’alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV parlen amb una de les paradistes del Mercat de Sagarra. Foto: ACPP

Els mercats tradicionals són una espècie en perill d’extinció. L’augment de les compres a les grans superfícies i supermercats amenaça de fer desaparèixer dels barris aquests espais de consum de tota la vida, posant en risc també la seva funció de dinamització social i de creació de vincles comunitaris. Amb l’objectiu de recuperar aquests equipaments i fomentar el comerç de proximitat, l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) ha impulsat un projecte de col·laboració entre els paradistes del Mercat de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet i els alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV.

La iniciativa -que compta amb el suport de l’Ajuntament i de l’Obra Social La Caixa- consisteix en l’apropament dels estudiants al dia a dia dels paradistes per reflexionar sobre els avantatges del consum local i agafar idees per desenvolupar un logotip per al mercat, un primer pas per tal de poder dur a terme campanyes de promoció entre la ciutadania. Els dissenys resultants d’aquest procés seran exposats a l’equipament municipal fins al 16 de novembre i seran els veïns i veïnes de Santa Coloma els encarregats de decidir quina és la proposta que millor representa els valors del mercat a través d’una votació popular.

La intenció de l’ACPP és que aquesta iniciativa tingui una continuïtat que es materialitzi en diferents campanyes de promoció que convidin a la ciutadania a acostar-se al Mercat de Sagarra, contribuint a la recuperació d’aquest espai com a un dels centres neuràlgics de la vida social al barri.