Línia Nord entrevista en primícia el nou president de la Federació Badalona Comerç, Óscar Palma, que substitueix Joaquín Nocete al capdavant de l’entitat. Palma remarca que l’objectiu principal de la nova junta és consolidar la federació perquè sigui “un referent per als veïns i veïnes del conjunt dels barris de Badalona”.

Badalona Comerç estrena nova junta, amb vostè al capdavant. Quins canvis implementaran a l’entitat?
La nostra intenció és consolidar el creixement que ha experimentat la federació en els últims anys perquè es faci més forta. Hem de crear una estructura potent i professionalitzada. En aquest sentit, intentarem contractar un dinamitzador que ajudi les associacions.

El nou local al BCIN que els va cedir l’Ajuntament l’any 2015 va en aquesta línia, no?
Això mateix. No volem frenar l’ascensió de la federació, però hem de consolidar la feina feta fins ara.

Com és la relació amb el consistori? Darrerament hi ha hagut alguna polèmica, com ara la dels Mercadona de Badalona Capaç.
En general hi ha bona relació entre la regidoria de Comerç i la federació. Sí que és cert, però, que ens agradaria que tot anés un pèl més ràpid, ja que per desgràcia la burocràcia municipal no soluciona diligentment els problemes que puguem tenir els botiguers. Però la relació i la comunicació amb el regidor de Comerç és bona.

L’Ajuntament s’implica prou amb el comerç de proximitat?
És el que comentava abans. Ens agradaria que tot fos una mica més àgil. Si tenim un problema, el que necessitem és que se solucioni al més aviat possible, i ara hi ha molts tràmits burocràtics que alenteixen els tràmits. Però l’Ajuntament sí que té voluntat d