La mesura afectarà a totes les terrasses. Foto: Twitter (@ImmobilitatBDN)

El govern municipal prepara una nova normativa per a les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat. El regidor de Comerç, Jordi Subirana, va explicar divendres passat, en declaracions a Badalona Matí, que “en unes setmanes” presentarian aquest nou ordenament d’horaris que no només afectarà els negocis del passeig de la Rambla, sinó també “alguns locals fora de la platja que estan aïllats i també volen tancar més tard”.

Fonts municipals han confirmat a Línia Nord que aquesta normativa s’està treballant des de fa mesos i que l’objectiu és ampliar l’horari de les terrasses, a petició dels restauradors. Segons detallen aquestes mateixes fonts, el que demanaven els comerciants era poder mantenir obertes les terrasses una hora més durant l’estiu i mitja hora més a l’hivern.

“No pot ser que l’Espiral de la Rambla obri a les 23 hores i hagi de tancar la terrassa a les 23:30 hores. El 25 de setembre, amb la calor que fa, no pot ser que entri en vigor l’horari d’hivern de terrasses”, va subratllar el propietari del restaurant Mexclat, Ferran Llibre, en declaracions a Badalona Matí.

MÉS HORARI D’ESTIU
Precisament, una de les peticions de l’entitat de restauradors Forquilla Badalona és que, a més d’ampliar els horaris, també s’ampliïn els mesos considerats d’estiu i en els quals es permet mantenir les terrasses obertes durant més hores.

Des de Forquilla Badalona expliquen a Línia Nord que fa un any van començar les reunions amb el govern municipal per tractar aquest tema, ja que l’estiu de 2018 van tenir moltes inspeccions i es van aixecar moltes actes.

L’entitat de restauradors recorda que l’Ajuntament ha de publicar cada any els horaris de les terrasses, un fet que asseguren que no s’ha complert darrerament. Assenyalen, però, que els nous horaris ja estan acordats amb el govern i que ja han obtingut el vistiplau del Consell Econòmic i Social de la ciutat.

Des de Forquilla consideren que l’ampliació d’horaris no afectarà el descans dels veïns, ja que les queixes venen, sobretot, per actes incívics que tenen lloc quan les terrasses ja estan tancades.