Ca l’Arnús

La Casa Gran de Ca l’Arnús. Foto: Pepe Ros

Arnús és un dels cognoms il·lustres a Badalona per la influència d’aquesta família a la ciutat. Una de les figures clau va ser Evaristo Arnús, un banquer barceloní que va arribar a Badalona per fer negocis i estiuejar i que finalment tindria un paper cabdal en l’evolució de la ciutat i de la societat badalonina. Una de les finques que va comprar va ser la Casa Gran d’Arnús, situada al parc que actualment porta el seu cognom.

En les últimes setmanes la família Arnús ha fet créixer el llegat que ha deixat a la ciutat amb la donació d’un quadre, on hi ha el mateix Evaristo Arnús, al Museu de Badalona. La seva rebesneta, Maria del Mar Arnús, explica a Línia Nord com es va produir aquest gest. “Teníem el quadre a casa i vam pensar que era millor que fos patrimoni del Museu de Badalona. S’han portat molt bé amb nosaltres, han fet una exposició de l’Evaristo… creiem que havíem de tenir algun detall”.

D’altra banda, la persona encarregada de portar aquest quadre al Museu va ser l’investigador badaloní Marçal Font. Ell ha estudiat la figura de l’Evaristo, i està elaborant, amb altres historiadors, la seva biografia. En tenir contacte amb la família Arnús per la seva tasca, va acabar involucrat en aquesta donació. “El museu no tenia transport propi i em vaig oferir a po