La televisió pública catalana ha emès un reportatge en el que denuncia alguns ajuntaments per “estirar més el braç que la màniga”. El document audiovisual mostra les grans despeses econòmiques que molts municipis de Catalunya van acceptar en “època de vaques grasses” per la construcció d’espais públics que actualment costa molt mantenir.

En el cas de Badalona el reportatge denuncia un centre cívic, inaugurat recentment i que a hores d’ara “funciona a mig gas” tot i haver costat més de dos milions d’euros. A més a més emfatitza que “el més paradoxal és que s’està construint un altre centre cívic a la ciutat, pressupostat en 8 milions d’euros, i no saben com el podran mantenir”.

Casos d’ajuntaments amb un forat a la butxaca o amb fortes retallades de pressupost que els impedeix mantenir les infraestructures pujades en època de bonança econòmica, n’hi ha arreu del territori català. En el reportatge emès, TV3 fa referència als casos de Corbins, una població de 1.300 habitants que amb un pressupost d’un milió d’euros va construir un teatre de dos milions, que gairebé no s’utilitza.

També és peculiar el cas de Blanes on gaudeixen d’una ciutat esportiva com poques a Espanya de 7.000 metres quadrats i quatre pistes. “Per construir-la l’Ajuntament va haver de demanar un crèdit de 30 milions d’euros, que encara està pagant”, però “el que realment els preocupa és el manteniment, que costa un milió d’euros l’any”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram