No apujar els impostos ni la pressió fiscal i millorar la recaptació per a l’any 2012. Aquesta és la voluntat del govern del Partit Popular, que ha presentat unes ordenances fiscals on el tipus de gravamen es congela per a la majoria d’impostos i on no s’aplica l’increment corresponent a la pujada de l’IPC. L’impost sobre vehicles de tracció mecànica baixa entre un 1% i un 5%, depenent de la potència del motor. El PP també proposa reduir l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en un 25%. Però el govern municipal ja ha anunciat la creació d’una unitat d’inspecció per optimitzar els cobraments, ja que “l’única possibilitat d’augmentar ingressos passa per la millora de la recaptació i per donar facilitats per augmentar l’activitat empresarial”, segons explicava l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant la presentació de les ordenances.

Les dues úniques taxes que pugen són la dels estudis musicals, gairebé un 16%, a causa de la pèrdua de l’aportació de la Generalitat, i la de la reserva d’aparcament d’ús particular per a persones amb mobilitat reduïda. Segons Ramon Riera, regidor d’Hisenda, “una persona amb mobilitat reduïda no és una persona pobra”. Per al president del grup municipal d’ICV-EUiA, Carles Sagués, “aquesta proposta és un menyspreu cap a aquest col·lectiu”. Durant una trobada informal amb el col·lectiu Deixem de ser Invisibles, però, Albiol ha fet saber als afectats que aquesta recaptació anirà destinada a obres de millora de la mobilitat a la via pública.

Les ordenances s’hauran d’aprovar en sessió plenària i l’alcalde s’ha mostrat confiat en comptar amb el suport de Convergència i Unió. El president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, ha dit que no es pronunciarà sobre les ordenances fins que el PP doni a conèixer el pressupost per al 2012. Per la seva banda, el líder del PSC de Badalona, Jordi Serra, ha titllat de “populista” la proposta del govern, i considera que juga en contra de la salut financera de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram