Llauradó i Pastor van formalitzar el pacte ahir al parc del Gran Sol. Foto: Ajuntament

Els comuns entren al govern municipal del PSC. L’alcalde Álex Pastor i la presidenta de Badalona en Comú Podem (BCP), Aïda Llauradó, van formalitzar ahir al parc del Gran Sol un pacte que té per objectiu donar “estabilitat” a l’Ajuntament per afrontar els reptes de la ciutat.

Garantir l’eficiència de l’administració, canviar la gestió del manteniment dels equipaments, ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i crear un parc públic d’habitatges són algunes de les mesures que va destacar Pastor com a eixos del govern de coalició.

La cap dels comuns va assegurar que van prendre la decisió d’acoblar-se al govern del PSC perquè “Badalona està en una situació molt complicada” i la millor manera de sortir d’aquesta situació és “amb un govern fort d’esquerres”. “Som més útils al govern que a l’oposició. Amb aquesta estabilitat podem millorar la ciutat més del que s’ha fet fins ara”, va remarcar Llauradó.

Segons Badalona Comunicació, l’acord el van ratificar per unanimitat les assemblees dels comuns i Podem abans de la investidura i la del PSC dimarts.

COM QUEDA ARA EL GOVERN?
Amb aquest acord, el govern de la ciutat passa de tenir sis regidors a tenir-ne vuit. Les dues regidores de BCP s’encarregaran de les àrees de govern relacionades amb les polítiques socials. Llauradó passa a ser primera tinenta d’alcaldia i a estar al capdavant de l’àmbit de drets socials i feminismes. Mentrestant, la seva companya de grup, Rosa Trenado, serà la responsable de l’àrea de medi ambient, desenvolupament industrial i innovació.

L’alcalde es queda amb les competències de comunicació i protocol, mentre que la socialista Teresa González passa a ser segona tinenta d’alcaldia, amb competències en l’àmbit de salut, habitatge i recursos interns. Dins d’aquest àmbit, la regidora Andrea Zapata és la nova responsable de la participació ciutadana i l’administració electrònica.

El regidor Jordi Subirana és ara tercer tinent d’alcaldia i es mantindrà al capdavant de l’àmbit d’educació i impuls econòmic de la ciutat. En aquest àmbit comptarà amb el suport de la socialista Helena Bayo com a responsable de cultura i esports. Finalment, el regidor Rubén Guijarro és el quart tinent d’alcaldia i està al capdavant de l’àmbit de seguretat, govern i territori.

Pastor va remarcar que, encara que ara tenen un govern més ampli, segueixen necessitant una majoria al Ple “per fer polítiques transformadores i progressistes a la ciutat”.

L’OPOSICIÓ REACCIONA
El pacte de govern, però, no ha agradat a tots els grups de l’oposició. El PP va recordar, a través d’un comunicat, que “l’acord entre el PSC i els comuns no té cap efecte pràctic perquè continua sent un govern feble, sense projecte de ciutat, en minoria i que depèn 100% de la CUP i ERC”.

La regidora de Guanyem, Carme Martínez, recorda al PSC, en declaracions a Línia Nord, que “el pacte amb els comuns encara està molt lluny de la majoria absoluta” i que “no és un govern fort ni que vulgui encarar els reptes de la ciutat”. Martínez va deixar clar que si els socialistes volen el suport de Guanyem hauran d’anar-lo a buscar.

Fonts d’ERC, per altra banda, destaquen que Badalona necessita un govern ampli de 14 regidors o més i esperen que els socialistes segueixin treballant en aquesta direcció, ja que el seu vot a la investidura “no va ser gratis”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram