L’alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol, era entrevistat fa uns dies a Intereconomía, un canal de televisió manifestament conservador i de dretes. Durant l’entrevista, el presentador confonia Badalona amb Barcelona. Se li va veure el llautó: ja veia la capital de Catalunya governada pel Partit Popular.
Ocupes a la zona blava. Feia uns mesos que els veïns del carrer Dos de Maig, al barri del Centre, es queixaven dels ocupes que havien pres un taller abandonat. Però no només això: la seva furgoneta ocupava dia i nit una zona blava. Un dia, però, una patrulla de la policia es va personar al local, va demanar als ocupes que marxessin i aquests simplement van agafar les seves coses i van marxar. Si tot fos així de fàcil…
Els immigrants fan pujar l’audiència. Fa uns anys els mitjans de comunicació protagonitzaven un encès debat sobre si revelar la nacionalitat d’un delinqüent podia estigmatitzar el seu col·lectiu. Un excés de correcció política va acabar entorpint el procés periodístic i, a més, algunes televisions van trobar que resultava molt més cridaner incidir en la nacionalitat de l’estranger. Fa uns dies, per exemple, llegíem a un important diari nacional la notícia sobre un ciutadà pakistanès al qual li havien precintat la seva botiga de queviures per no complir les mesures sanitàries. Però no revelava la nacionalitat d’un matrimoni espanyol al qual l’hi havien tancat un bar on es venia droga, s’exercia la prostitució en condicions d’insalubritat i es sacrificaven animals.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram