L’edifici de Torre Mena continua en obres. Redacció

El passat 18 d’octubre de 2010 les entitats de Sant Antoni de Llefià van registrar una petició de reunió urgent amb l’Alcalde de Badalona per tal d’insistir en el compliment dels compromisos que ell va adquirir a la reunió del 22 d’abril d’enguany. Els veïns asseguren que els darrers dies han aparegut unes declaracions de l’Alcalde sobre les quals volen fer algunes consideracions.

En primer lloc, volen manifestar que la petició de reunió urgent amb Jordi Serra respon a la no execució dels compromisos que l’alcalde va assumir en una reunió amb totes les entitats el 22 d’abril a l’Ajuntament i no a totes les queixes conjunturals ni històriques del teixit associatiu del barri.

A dia 10 de novembre cap de les entitats de Sant Antoni de Llefià ha estat informada de la situació de cap d’aquests compromisos i posen en dubte la paraula de l’Alcalde pel que fa el compliment dels seus compromisos. Tot i això, han sabut que en els propers dies començaran les reformes per adequar la Pl. Pius XII.

Pel que fa les bandes reductores davant el CEIP Pere de Tera o la millora de les pistes de petanca, les entitats asseguren que Jordi Serra els ha comunicat que “estan resoltes”, però els veïns expliquen que malgrat les millores a les pistes, “és del tot fals que el sistema de reducció de velocitat davant de l’escola estigui resolt. Segons les entitats, “o bé l’alcalde està mal informat, o bé menteix.

Respecte les declaracions de Serra sobre les reformes de Torre Mena en les que assegurava que el nou equipament permetria donar resposta a una antiga reivindicació dels veïns i veïnes d’aquest districte que guanyaria un espai per a la gent gran de Llefia, els veïns recorden que la veritable reivindicació històrica “ha estat el manteniment d’un equipament cultural com el Centre Cívic, la qual cosa s’ha aconseguit per mitjà de la mobilització popular i l’ocupació en diverses ocasions de l’equipament”. En aquest sentit, les entitats entenen que l’emplaçament del Casal de Gent Gran serà provisional fins la construcció de l’edifici annex per a les entitats i el mateix Casal. En aquest sentit, els veïns resten a l’espera que l’Ajuntament els mostri els plànols de les reformes i els expliqui com encabir més de 44.000 habitants del districte de Llefià o 15.870 de Sant Antoni en una sala d’actes de 60 persones, 2.716 persones majors de 65 anys de Sant Antoni -segons Pla Equipaments de Barcelona al 10% li correspondrien 800 m2-i els confirmi el manteniment del Centre Cívic Torre Mena com a equipament cultural de Llefià. Per tot plegat, les entitats han decidit prendre la paraula durant el proper Ple Municipal del 30 de novembre i convoca a tots els veïns i veïnes de Sant Antoni de Llefià a assistir a la sessió plenària que començarà a les 18:00 hores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram