Per representar la ciutadania com a alcaldessa o com a regidor o regidora cal haver viscut com viuen la majoria dels veïns i veïnes: saber el que és matinar per anar a treballar, estudiar o buscar feina, lluitar per arribar a final de mes i pagar el cost de la hipoteca o del lloguer…

Per això, la candidatura de Guanyem Badalona En Comú-ERC està formada per veïns i veïnes que coneixem la realitat de cadascun dels barris, que hem participat en lluites socials i veïnals… No som professionals de la política, sinó que entenem la política institucional com una fase temporal de les nostres vides i que, després, tornarem a exercir la nostra professió, en el meu cas mestra en un institut de Llefià.

És evident que Xavier García Albiol (PP), que té la seva residència habitual al barri de Pedralbes de Barcelona, no pot dir el mateix. De debò es pot aspirar a governar una ciutat on ni tan sols es viu? Es pot defensar la millora de l’educació pública quan els teus fills i filles no estan escolaritzats a la ciutat? Es pot defensar la millora del transport públic quan mai no s’ha agafat una “tusa”?

No s’hi val tornar a la política local quan han fracassat altres aspiracions de la teva carrera política a Catalunya i Espanya. No s’hi val atiar l’odi entre veïns i veïnes perquè es culpabilitzin mútuament dels seus problemes, eludint les responsabilitats dels més poderosos, entre ells el teu propi partit, el PP, que ha tingut responsabilitats de govern durant molts anys, o el poder econòmic i financer de qui ha estat còmplice.

No s’hi val renegar de les sigles d’un partit com el PP, com a resultat d’una calculada estratègia electoral, quan portes 28 anys vivint d’aquest partit amb diferents càrrecs de responsabilitat, l’últim el de president del PP català. Albiol era un alt càrrec del partit de qui ara renega, del partit que va votar en contra de la ILP de la PAH per la dació en pagament i el lloguer social; del partit que va aprovar una reforma de la llei dels lloguers que n’ha disparat els preus; del partit que va aprovar una reforma laboral que promou la precarietat i un llarg etcètera.

També em pregunto: quina credibilitat té aquell altre partit, el PSC de Badalona, que ara fa un any es va aliar amb el PP d’Albiol per fer fora un govern del canvi i progressista a la ciutat? Un govern del canvi que va abaixar el preu de les escoles bressol, que va ajudar les persones grans a pagar l’IBI, que va promoure la participació, posant a votació de la ciutadania el destí de 14 milions d’euros del pressupost municipal, que va estar al costat de les persones desnonades i no dels bancs. Quina coherència li queda a un partit que a Madrid estava fent una moció de censura al PP i, a Badalona, pactava amb aquest partit corrupte per fer fora un govern progressista?

Badalona necessita coherència i confiança, i no podem permetre que el futur de la ciutat, de les seves polítiques socials, dels ajuts al lloguer o a l’IBI, de les polítiques feministes, depenguin de pactes en despatxos a l’altra punta del país o d’una batalla electoralista per les cadires. Albiol va fer alcalde Pastor (PSC) amb només 3 regidors (d’entre els 27 del ple municipal) i ha condicionat durant aquest temps moltes de les seves decisions polítiques. Per només posar un exemple, el PSC ha prohibit l’ús d’un espai municipal a una plataforma que lluita contra els desnonaments (Sant Roc Som Badalona) i ha comprat el discurs d’Albiol que criminalitza les persones que ocupen pisos buits per necessitat.

Per tot això, us demano el suport per l’única candidatura progressista que pot fer front al discurs xenòfob i classista d’Albiol i a un PSC que li fa de crossa. Us demano que feu confiança a Guanyem Badalona En Comú-ERC, perquè ens hi juguem molt. Decidirem quin model de ciutat volem per als pròxims anys: si una ciutat grisa, liderada pels que volen atiar l’odi entre els veïns i veïnes, perpetuar la desigualtat i mantenir dinàmiques clientelars al consistori, o una ciutat valenta, acollidora, participativa i cohesionada, amb un ajuntament transparent al servei de les persones. Recuperem l’orgull de ser Badalona, tu pots escriure la història de la Badalona Valenta!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram