Ramon de los Heros fa 14 anys que construeix el Dimoni. Foto: Twitter (@FMobba)

El constructor del Dimoni podria marxar de Badalona. L’artista badaloní Ramón de los Heros, conegut per donar vida cada any a la mítica figura que es crema a les Festes de Maig, assenyala que la vintena d’artistes que tenen els seus tallers a l’antiga fàbrica de la Mobba, la qual està pendent de ser enderrocada, no troben espais a la ciutat on poder instal·lar els seus projectes culturals.

L’artista explica a Línia Nord que van demanar a l’Ajuntament que, si finalment es decidia tirar a terra la fàbrica, se’ls ajudés a trobar un lloc alternatiu on poder mantenir la dinàmica que fa més de 14 anys que desenvolupen a l’edifici de la Mobba.

De los Heros assegura que des de l’Ajuntament se’ls va prometre que tindrien un espai de l’antiga fàbrica de mobles Rojas. Però, finalment, a aquest edifici s’ha instal·lat la Fundació Épica de la Fura dels Baus i no s’ha reservat cap espai per als artistes de la Mobba, segons l’artista badaloní.

“Els polítics de la ciutat parlen molt, però no veiem que hi hagi cap moviment. El que volem és que el que hi ha dins de la Mobba no es perdi”, destaca De los Heros. L’artista apunta que ja està buscant opcions per instal·lar el seu taller fora de Badalona i que, si no rep el suport de l’Ajuntament, haurà de canviar les condicions per les quals feia, fins ara, la figura del Dimoni. “Del Dimoni estan vivint molts, menys la gent que l’estem construint”, critica.

Des de l’Ajuntament assenyalen que són conscients de la situació que viuen els artistes de la Mobba i que s’està treballant per trobar “un espai on aquests artistes puguin continuar amb les seves tasques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram