Proposa posar ‘un Mosso’ al capdavant de la Policia Local. Foto: Junts per Tiana

La proposta que va fer divendres passat el candidat de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, de posar de cap de la Policia Local un Mosso d’Esquadra ha generat polèmica. El Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (SICPOL) va emetre un comunicat on qualificava les declaracions de Salvatierra com a “inadmissibles” i qüestionava la legalitat de la proposta.

En el comunicat, el sindicat policial criticava que aquesta proposta suposa “una absoluta falta de respecte envers la capacitat tècnica i el rigor professional” dels policies locals, al mateix temps que assenyalava que els serveis jurídics de SICPOL vetllarien “per tal que els criteris de selecció dels caps i comandaments de les policies locals s’ajustin als criteris legals establerts”.

Fins i tot l’alcaldessa Ester Pujol va mostrar-se molt crítica i va assegurar, a través de les xarxes socials, que es tractava d’una proposta “electoralista” i que sorgia “des del desconeixement, la inexperiència i el menyspreu”.

Ràpidament, però, l’agrupació d’electors va sortir al pas per aclarir que el que contempla la proposta és “obrir un procediment d’urgència perquè un professional de la seguretat pública de Catalunya pugui assumir el comandament del cos” i que a aquest procediment tindran accés “els professionals dels cossos que formen la seguretat pública de Catalunya” i ha de servir per estabilitzar el cos de la Policia Local.

“Actualment el cos de la Policia Local compta amb un sots inspector de baixa i un caporal que assumeix les funcions de cap de la i que ha demanat la jubilació anticipada”, assenyalen. Per aquest motiu, el que proposen és “un concurs públic posterior”, el qual implica “garantir el principi de concurrència pública” i segons el compliment de la llei d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. Junts per Tiana aclareix que totes les propostes s’han valorat amb experts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram